Foto: Shutterstock

Islande ir neparasta zeme - valdzinoša un mežonīga, ļoti atšķirīga un neparasta. Tajā netrūkst geizeru, vulkānu, brīnumainu ūdenskritumu un neparastu klinšu veidojumu. Viens no tādiem ir Rejnisdrangaras jūras "skursteņi".

Vienam šie neparastie bazalta veidojumi atgādina nokvēpušus skursteņus, jo tie patiešām ir ogļu melni, citam ērģeļu stabules vai pat samazinātus lielpilsētas debesskrāpju "džungļus". Savukārt islandiešu mīts vēsta, ka tas ir avarējuša troļļu kuģa vraks, kas nu uz mūžiem palicis Rejnisdrangaras pludmalē.

Visapkārt šajā reģionā pludmales klāj melnas smiltis un oļi, kas radušies vulkānu izvirdumu rezultātā. Tomēr dažās vietās bazalta ieži izveidojušies sešstūra kolonnu formā, kas gan šai zemei nemaz nav tik neierasti. Tie veidojušies, vulkāniskajai lavai sastopot mežonīgo jūru. 

Arī fotogrāfi un tūristi ļoti iecienījuši šo reģionu. Netālu atrodas arī Vikimirdalas (Vík í Mýrdal) ciems, slavenais "Mýrdalsjökull" ledājs un Katlas vulkāns, kas ik pa laikam izrāda aktivitāti, un tā izvirdumu gaida arī tuvākajā nākotnē. 

Kad turp doties?

Ziemas Islandē ir aukstas, bet vasaras vēsas. Savukārt laiks no augusta līdz janvārim ir vismitrākais, tādēļ vispatīkamākais laiks, kad apmeklēt Islandi un klintis, būs vasarā – no maija līdz augustam.

Kā tur nokļūt?

Nokļūt Rejnisdrangaras pludmalē nav grūti, jo tā atrodas pašā slavenā Gredzena ceļu (Ring Road) jeb Route 1 malā. Šis ceļš ved apkārt visai valstij un pie tā ir arī liela daļa skaisto apskates objektu. Klintis no Reikjavīkas atrodas 186 kilometru attālumā, un brauciens pa šoseju aizņems aptuveni 2,5 stundas.

www.embed-google-map.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!