Nedēļas nogalē ar devīzi "Pilsēta skan" norisinājās Jēkabpils pilsētas svētki. Notika gan brīvdabas izrādes, gan garīgās un populārās mūzikas koncerti un amatierkolektīvu priekšnesumi, velobrauciens un akcija "Bibliotēka rullē" – bibliotekāru brauciens motociklistu parādē, amatnieku gadatirgus un nevalstisko organizāciju un uzņēmumu prezentācijas un akcijas, dažādi notikumi bērniem, kā arī ekskursijas pilsētā un tās vēsturē.

Netrūka arī dažādu sacensību - "Latvijas Republikas čempionāts ātrumlaivām" Jēkabpils posms, "Latvijas Nūjošanas kauss 2015", strītbola turnīrs, gan florbola spēle "Labais krasts pret kreiso", BK "Jēkabpils" basketbolistu paraugdemonstrējumi, motociklu šovs "Stuntfighters show" un citas aktivitātes. Kino Plača Dārza svētkos zem klajām debesīm tika demonstrētas īsfilmas.

Pievakarē Vecpilsētas laukumā iesoļoja svētku gājiens, un tūlīt pēc svinīgajām uzrunām uz lielās skatuves sākās Jēkabpils Kamerorķestra koncerts. Uz lielās svētku skatuves notika karstasinīgā Roberto Meloni šovs, koncertēja Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība "Promenāde" ar solistiem – Uģi Rozi un Anmary, skanēja "Buramdziesmas" Zanes Gudrās un Olgas Rajeckas izpildījumā. Svētki kulmināciju sasniedza salūtā un svētku ballē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!