Foto: AFP/Scanpix
Kad ļaudīm ir maz darāmā, dažkārt tiek izdomātas visnotaļ īpatnējas nodarbes - tā, piemēram, Ķīnā maija beigās norisinājies bifeļu body-art konkurss.

Konkursā bija pulcējušies mākslinieki no astoņām pasaules valstīm, lai demonstrētu 48 body-art tehnikā apgleznotus bifeļus. 

Katru bifeli apgleznojusi trīs līdz septiņus cilvēkus liela mākslinieku grupa. Bifelīšu ķermeņu apgleznošanā piedalījušies body-art mākslinieki no Lielbritānijas, Itālijas, Vācijas, Somijas, Jaunzēlandes, Vjetnamas, Laosas un Ķīnas. 

Konkursa balvu fonds 16 000 ASV dolāru apmērā nonāca vietējo skolēnu komandas rīcībā. 

Tradīcija izkrāsot bifeļus ir sena šīs Ķīnas apkaimes tradīcija. Tiek uzskatīts, ka tā aizsākusies no senas leģendas, kura vēsta - reiz bifeļu baram uzbrucis milzīgs tīģeris. Viens no dzīvniekiem izrādījies stiprāks par citiem un meties cīņā ar plēsēju. Cīņas laikā bifeļa ādu arvien vairāk klāja asinis un dubļi. 

Pēc neilga laika "raksti" uz bifeļa ādas izskatījušies tik biedējoši, ka tīģerim kļuvis bail un viņš aizbēdzis no kaujas lauka. 

Kopš tā laika vietējie iedzīvotāji sākuši apgleznot savus dzīvniekus, lai tiem neuzbruktu plēsēji, bet vēlāk šī tradīcija transformējusies populārā festivālā un ražas svētkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!