Kalifornijas jūras lauvas ir kļuvuši teju par Sanfrancisko okeāna piekrastes firmas zīmi. Iespaidīgie zīdītāji pludmalē sāka pulcēties pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, roņu daudzumam laika gaitā ievērojami palielinoties.

Kā vēstī ārvalstu mediji, atsevišķas teorijas roņu pulcēšanos pludmalē "Pier 39" skaidro ar tolaik notikušās zemestrīces radītajām briesmām roņu ierastajai uzturēšanās vietai, tomēr to skeptiķi teic, ka Sanfrancisko pludmalē pirmie roņu bari ieradās krietni pirms zemestrīces.

Pamazām iekarojot arvien lielākas teritorijas platību, roņi izcīnīja tiesības nelielo piekrastes daļu pilnībā pārņemt savā pārziņā, kā rezultātā no "Pier 39" jau sen aizvāktas teju visas laivas un zvejnieki atmetuši ar roku pludmales izmantošanai savām vajadzībām.

Roņi gluži vienkārši nav likušies un joprojām neliekas traucēti par kāda klātbūtni pludmalē, patiesībā apgrūtinot pārvietošanos tieši cilvēkiem, ne tikai apjomīgo izmēru, bet arī visai skaļo brēcienu dēļ.

Tiesa, pēdējo gadu laikā roņi uzsākuši migrēt, pludmali ziemas laikā pametot, lai tajā atkal atgrieztos pavasarī. Vieta, uz kurieni nelikumīgais pludmales īrnieku bars aptuveni 150 roņu apmērā dodas, nav zināma, tomēr zīdītāju pulcēšanās "Pier 39" dokos ik pavasari saista neskaitāmus tūristu pulkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!