Foto: Vida Press

Jaunās virsskaņas lidmašīna Aerion AS2 jau visai drīz varētu nodrošināt superātrus transatlantisko pasažieru pārvadājumus. Tās ražotāji paziņojuši, ka plāno nogādāt ceļotājus no Londonas līdz Ņujorkai vien 4,5 stundās, raksta Vida Press.

Tas būtu par vairāk nekā trim stundām mazāk nekā pašreizējais lidojuma laiks līdz Ņujorkai no Lielbritānijas galvaspilsētas, kas ir aptuveni astoņas stundas. Lidmašīnu ražotājkompānija Aerion jau paziņojusi, ka pirmās virsskaņas pasažieru lidmašīnas varētu sākt kursēt 2023. gadā.

Tāpat Aerion plāno veikt lidojumus no Tokijas uz Losandželosu, kas aizņemtu tikai septiņas stundas.

Jaunās AS2 lidmašīnas varēšot sasniegt ātrumu, kas būs tikai nedaudz mazāks nekā slavenajām Concorde lidmašīnām. Jāatgādina gan, ka viena no Concorde lidmašīnām 2000. gada 25. jūlijā cieta katastrofā, paceļoties no Šarla de Golla Parīzes lidostas, un bojā gāja 113 cilvēki. Pēc tam šīs lidmašīnas izmantošana pakāpeniski tika pārtraukta un 2003. gada 26. novembrī Concorde veica pēdējo lidojumu.

Jauno Aerion lidaparātu ražošanai atļauja jau ir dota. Pirmie tā izmēģinājuma lidojumi plānoti 2021. gadā.

Foto: Vida Press

Tāpat paziņots, ka privātā aviopārvadājumu firma Flexjet jau pasūtījusi 20 šādus lidaparātus. Tajos būšot īpaši ērti, luksusa klases saloni, un lidmašīnā varēs pārvadāt līdz 12 cilvēkiem.

Aerion Corporation ir ASV bāzēta virsskaņas lidmašīnu būves un dizaina kompānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!