Ja esat noguruši no lielpilsētu burzmas un stresa, "Delfi Ceļojumi" piedāvā Eiropas šarmantākās mazpilsētas, kas būs īstā vietas, kur vienkārši elpot un baudīt skaistumu.

Sanmišela kalns Francijā


Šis ciemats ir viens no atpazīstamākajiem Francijas simboliem. Aptuveni 1 kilometru no krasta atrodas maza klinšaina saliņa, ko apskalo Atlantijas okeāna ūdeņi, un uz kuras mīt vien 44 cilvēki. Tās virsotnē atrodas baznīca un klosteris, kas Sanmišela kalnam liek izskatīties kā no pasaku grāmatas izgrieztam. Šo vietu ik gadu apciemo ap 3 miljoniem cilvēku un tā ir iekļauta arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Vengena Šveicē


Vengena ir neliels ciemats valsts vidienē, Alpu kalnu ielenkumā, kur mīt aptuveni 1300 cilvēku. Ciemats atrodas 1274 metru augstumā virs jūras līmeņa un ziemas laikā tas piesaista tik daudz slēpotāju, ka ciemata populācija palielinās līdz aptuveni 10 000 cilvēkiem. Vengena ir vieta, kur baudīt īstu kalnu idilli. Tajā var apskatīt tradicionālos koka namiņus, turklāt šajā vietā jau vairāk kā 100 gadus nebrauc neviena automašīna.

Halštate Austrijā


Valsts vidienē, pie Halštates ezera atrodas arī tāda paša nosaukuma ciemats, kurā mīt aptuveni 950 cilvēku. Blakus esošā ezera un augsto kalnu kombinācijas dēļ šis ir viens no visvairāk fotografētajiem Austrijas ciematiem. Halštate ir slavena arī ar senajām sāls iegūšanas tradīcijām un tajā ir apskatāmas pasaulē vecākās sāls raktuves.

Cinque Terre Itālijā


Itālijas ziemeļos, Vidusjūras krastā atrodas 5 ciematu ķēde, kas kopā veido Cinque Terre Nacionālo parku. Tie ir Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola un Riomaggiore. Uz Vidusjūras klintīm saceltie mazie, krāsainie ciemati ir iekļauti arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Šī ir iecienīta apskates vieta tūristu vidū, kurai nav iespējams piekļūt ar automašīnu.

Oia Grieķijā


Pašos Grieķijas dienvidos, Santorini salas ziemeļu galā atrodas nelielā pilsēta Oia, kurā mīt nedaudz vairāk par 1000 cilvēkiem. Šajā vietā ir vērojamas klasiskās Grieķijas pastkartīšu ainavas – klintīs celtas baltas mājiņas un dzirnavas, no kurām paveras skats uz jūru. Vidusjūras idille!

Reine Norvēģijā


Šis ir neliels zvejnieku ciemats ar nedaudz vairāk kā 300 iedzīvotājiem. Tas atrodas pašos Norvēģijas ziemeļos, ļoti nomaļā vietā, uz Moskenesøya salas, kas pieder pie Lofotu salu arhipelāga. Reine ciemats atrodas bezgala skaistā vietā, kur satiekas okeāns un skarbie Norvēģijas kalni un klintis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!