Izrādās, arī ASV, tāpat kā Latvijā, ir savs Dievu dārzs jeb "Garden of the Gods" (Turaida – Dieva dārzs lībiešu valodā). Tas atrodas Kolorādo, ASV, un ir neprasts, dabīgu klinšu veidojumu kopums – viens no šīs apkaimes lielākajiem lepnumiem un arī simboliem.

Dievu dārzs ir populārs dabas parks, kurā var apskatīt īpatnējos ģeoloģiskos veidojumus – ikoniskās un Ziemeļamerikas vidienei tik raksturīgās sarkanās klintis lielā koncentrācijā, kas apkaimei piešķir īpašu formu un krāsas. Slavenākās no parka klintīm ir Siāmas dvīņi, Loga klints (attēlā) un Balansējošais akmens.

Arheologu ievāktie paraugi liecina, ka cilvēki šajā teritorijā apmetušies aptuveni 250 gadus pirms mūsu ēras. Tomēr vārdu, ko lietojam pašlaik, klintīm krietni vēlāk deva pētnieki, kas bija pārsteigti no to varenuma.

Dabas parks ik gadu uzņem vairāk nekā divus miljonus apmeklētāju un ir populārākais apskates objekts Kolorādospringsas apkaimē.

Tur iespējams izbaudīt visdažādākās brīvdabas aktivitātes – došanos īsākos un garākos pārgājienos gan pa labiekārtotām takām, gan visai mežonīgu apkaimi, šī ir populāra vieta klinšu kāpšanai, braukšanai ar kalnu velosipēdiem, kā arī izjādēm zirga mugurā mežonīgo rietumu filmu stilā.

Nenoliedzami šī ir arī fotogrāfu ļoti iecienīta vieta, jo apkārtne ir tiešām gleznaina, un daudzas slavenas dabas fotogrāfijas, kas godalgotas starptautiskos konkursos, tapušas tieši šeit.

Kad braukt?

Parks ir atvērts un brīnišķīgs visu gadu. Klimats šajā apkaimē ir maigs. Jāņem gan vērā, ka vasaras un ziemas sezonā parka darba laiki ir atšķirīgi. No 1. maija līdz 31. oktobrim parks ir atvērts no pulksten 5 līdz 23, bet no 1. novembra līdz 30. aprīlim – no pulksten 5 rītā līdz 21.

Kā tur nokļūt?

No Eiropas (piemēram, Frankfurtes) labākie lidojumu savienojumi pieejami ar tādām ASV pilsētām kā Denveru, Čikāgu un Ņujorku, no kurienes tālāk jālido uz Kolorādospringsu. Tālāk jādodas ar auto – no Kolorādospringsas uz Dievu dārzu ved lielisks ceļš un arī attālums nav liels (kartē). Arī pa pašu parku iespējams pārvietoties ar automašīnu.

Ieeja parkā ir bez maksas.

Vairāk informācijas: gardenofgods.com un placestoseeinyourlifetime.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!