Foto: DELFI
Nav nekāds brīnums, ka motocikla sniegtās izjūtas kāro izjust arvien vairāk ceļotāju – tas paver labāku skatu uz dabu, ļauj izbaudīt vēju un brīvību. Pasaulē ir vairāki simti ceļu, kas motociklistiem sniedz iespēju baudīt skaistu ainavu, taču mēs piedāvājam pašus labākos. Elpu aizraujošos skatus, līkločus un līdzeno segumu novērtēs katrs motociklists!

Marakešas cilpa Marokā


2570 kilometrus garais ceļojums caur eksotisko Maroku ar senajiem cietokšņiem, bazāriem un tuksneša kultūrām. Ceļš caur mežonīgajiem Fezas kalniem tevi aizvedīs līdz Atlasa kalniem, kuru virsotnes ziemā klātas ar pasakainu sniega kārtu, un sausajai Sahārai.

Pirineju cilpa no Spānijas līdz Francijai


2410 kilometri no Bilbao Spānijā līdz Biarritz Francijā – šis ir viens no eiropiešu iemīļotākajiem maršrutiem. No Bilbao dodies austrumu virzienā pa N260, leģendāro motobraucēju ceļu, kas aizved pa tieši uz Pirenejiem, un esi gatavs neaizmirstamam piedzīvojumam. Pa ceļam iegriezies Dali muzejā un pa piekrasti atpakaļ uz Franciju!

Diženais okeāna ceļš Austrālijā


290 kilometri Austrālijā – vienas dienas brauciens no Melburnas līdz Pīterboro Austrālijā ved cauri krasta līnijas lietusmežiem un sensacionālām pludmalēm. Vējš matos un saules acīs garantēta!

Kalifornija un Amerikas rietumi

Keiptaunas apriņķis Dienvidāfrikā


1690 kilometri fantastisku ceļu, apbrīnojamu ainavu un ideāla klimata – Dienvidāfrika ir īsti piemērota vienas vai divu nedēļu moto-atvaļinājumam. No Keiptaunas mežonīgajiem krastiem ceļš dodas austrumu virzienā, tad pagriežas uz ziemeļiem, kur atrodas Addo nacionālais parks – sagatavo savu kameru karstai fotosesijai!

Mierīgas piekrastes maģistrāle Kalifornijā


320 kilometri līdz Sanfrancisko – neviens TOP10 nebūtu pilnīgs bez šī zvaigžņu izbrauciena. Nekādas civilizācijas, tikai pludmales, meži un klintis. Pa ceļam nokļūsi arī zvejnieku pilsētiņā Monterejā, sērfošanas galvaspilsētā Santakrūzā un visu tik ļoti iemīļotajā Sanfrancisko.

Jorkšīras ielejas un dumbrāji


440 kilometri cauri Anglijai – šis vienas dienas brauciens pa Jorkšīras ziemeļiem nodrošinās nepārtrauktus līkumus, elpu aizraujošu ātrumu un mežonīgu ainavu. A684 ceļš tevi aizvedīs līdz pat Jorkšīras ieleju nacionālajam parkam.

Fjordu zeme Norvēģija


Vikingu zeme ir tuva motociklistu sapnim – ceļš no Bergenas uz Gudvangenu izvedīs tevi tieši cauri pasaulē garākajiem, dziļākajiem un krāšņākajiem Fjordiem.

No Stambulas līdz Anatolijai


2980 kilometri pa Turciju – sāc savu ceļu eksotiskajā Stambulā ar skatu uz antīko arhitektūru un spēcīgajām mošejām, bet turpini pie dabas krūts, bez steigas izbaudot Melno jūru un Tauru kalnus. Taču neaizmirsti, ka, lai šķērsotu jūru, kā tev, tā tavam braucamajam nāksies pārvietoties ar prāmi!

2000 kilometri Kubā

Foto: Reuters/Scanpix

Klasiskas amerikāņu mašīnas un čīkstoši vērša rati būs ceļojuma pavadoņi, kas aizvedīs tevi no Havanas līdz pat Baracoa – salsas, cigāru un ruma paradīzei.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!