Foto: Publicitātes attēli

Ikviens, kas kaut reizi lidojis, noteikti zina, ko nozīmē lidostas drošības kontrole un ka tās darbinieki bez žēlastības liek izmest visu, kas ir aizdomīgs vai neatbilst drošības noteikumiem. Tomēr vienmēr atrodas kāds, kas tos grib pārkāpt. Franču ceļojumu piedāvājumu salīdzināšanas portāls Jetcost apkopojis desmit dīvainākās lietas pasaulē, ko kāds mēģinājis ienest lidmašīnā rokas bagāžā.

1. Bruņurupucis hamburgerā
Bruņurupucim un hamburgeram tiešām ir zināma līdzība. Tā visticamāk iedvesmojusi arī kādu kungu Ķīnā ielikt savu mīluli – bruņurupuci apaļajā maizītē. Vīrs vārdā Lī mēģinājis bruņurupuci ienest reisā uz Ķīnu, pārsteidzot drošības kontroles darbiniekus, kas savā monitorā ieraudzīja dīvainu skeletu burgerā. Kad viņi apjautājušies, kas tas ir, Lī atbildējis: "Tas nav bruņurupucis, bet parasts hamburgers, tur nav, ko redzēt." Tomēr viņam neviens nav noticējis. Ziņa par šo notikumu, lai arī triviāla, ātri apceļoja visas pasaules medijus.

2. Ierocis un munīcija dēla rotaļlietās
Īpatnējs gadījums piedzīvots Grieķijā, kad kāds vīrietis mēģinājiss ienes lidmašīnā ieroci un munīciju, kas bija paslēpta viņa četrgadīgā dēla rotaļlietu somā. Rodas salas lidostas drošībnieki nespējuši noticēt savām acīm, ieraugot skenerī nelielu ieroču arsenālu starp bērna rotaļlietām, ko pārvedāja tēvs ar mazo dēlēnu, ceļojot uz Detroitu, ASV. Aizdomas radīja neliels konteiners, kas šķita pilns ar lodēm un bijis noslēpts baltā rotaļu trusītī. Turpat bijis arī lācītis, kura vēderā paslēpts 40. kalibra ierocis, bet kā pēdējā atrasta Mikipele ar ieroča detaļām. Drošības dienests aizturējis tēvu ar dēliņu, bet jau pēc dažām minūtēm ļāvis tiem doties uz Detroitu, jo arī FIB uzskatījis, ka viņi nerada draudus gaisa satiksmes drošībai. Ieroči gan tika konfiscēti.

3. Kurkuļi mutē
Kādu sievieti no Dienvidkorejas Ķīnas lidostā arestēja par mēģinājumu iziet drošības kontroli ar pilnu muti kurkuļiem. Dīvainais atgadījums sācies ar to, ka drošībnieki neļāvuši sievietei ienest lidmašīnā pudeli ar šķidrumu, liekot to vai nu izdzert, vai izmest. Sieviete izvēlējusies pirmo iespēju. Tomēr drošības kontroles darbinieki ātri vien sapratuši, ka sieviete šķidrumu paturējusi mutē, nevis norijusi, tāpēc lūguši viņai to izspļaut traukā. Sieviete paklausījusi un pārsteigusi visus klātesošos, izspļaujot ne vien šķidrumu, bet arī vairākus dučus topošo varžu. Jautāta par šīs dīvainās rīcības iemesliem, viņa paskaidrojusi, ka draugs viņai uzdāvinājis kurkuļus un viņa tos nav vēlējusies pamest. Tas gan neiežēlināja drošībniekus, un viņai vajadzēja doties ceļā bez abinieku mazuļiem.

4. Septiņas čūskas un trīs bruņurupuči biksēs
Dīvains atgadījums noticis Maiami, pie iekāpšanas lidmašīnā, kas plānoja doties uz Brazīliju. Kāds vīrietis centās nokļūt uz borta ar somām, kas pilnas ar eksotiskām čūskām, un bruņurupučiem biksēs. Vīrietis, protams, tika aizturēts un, pārbaudot vairākas neilona somas, atklājies, ka tajās ir septiņas čūskas, bet viņa biksēs – trīs bruņurupuči. Kā vēlāk rakstīja The South Florida Sun Sentinel, vīrietis tika arestēts, bet somu un bikšu dzīvais saturs nodots federālajam Zivju un dabas departamentam.

5. Līķis ratiņkrēslā
Britu lidostas darbinieki ārstējuši divas sievietes, kas cenās nogādāt lidmašīnā sava radinieka mirstīgās atliekas, uzdodot tās par dzīvu pasažieri ratiņkrēslā. 41 un 66 gadus vecās vācietes tika arestētas Liverpūles Džona Lenona lidostā par to, ka nebija sniegušas ziņas varas iestādēm par 91 gadu veca vīrieša nāvi. Vīrietis bijis viņu radinieks, ar ko viņas gribējušas doties uz Berlīni, bet ceļojuma laikā viņš nomiris. Dīvainākais šajā situācijā bijis tas, ka abas dāmas nolēmušas nevis zvanīt apbedītājiem, bet uzlikušas līķim saulesbrilles, iesēdinājušas to ratiņkrēslā un devušās uz lidostu, kur pie reģistrācijas pārliecinoši teikušas, ka vecais vīrs ir tikai iesnaudies. Tomēr lidostas darbinieki šim stāstam nav noticējuši.

6. Krokodils čemodānā
Viens no traģiskākajiem un neticamākajiem Jetcost stāstiem ir par to, kā no lidmašīnā ienestas bagāžas izbēdzis dzīvs krokodils, kas izraisījis paniku pasažieros un tā rezultātā lidmašīna avarējusi. Dzīvnieks bijis paslēpts sporta somā, kopā ar dokumentiem, kas nepieciešami, lai to pārdotu. Reptilis tomēr pamanījies izmukt no somas, sadusmojies par to, ka bijis iesprostots, un uzbrucis pasažieriem. Tas izraisījis paniku un, tā kā cilvēki mukuši, kur nu kurais, lidmašīna zaudējusi līdzsvaru un avarējusi, ietriecoties mājā. Tie daži pasažieri, kas izdzīvoja, izmeklētājiem izstāstīja šo neticamo stāstu. Ironiskā kārtā, arī krokodils avārijā neaizgāja bojā, bet to drīz pēc tam nogalināja glābēji.

7. Galvaskauss un cilvēka zobi ceļasomā
Drošības aģenti ASV divu sieviešu ceļasomās atrada galvaskausu un zobus. Sievietes, kas ceļojušas no Floridas uz Baltimoru Merilendā, policijai skaidrojušas, ka nesen bijušas Kubā, un tur iegādājušās divus aizzīmogotus konteinerus ar reliģiskām relikvijām. Viens no konteineriem salūzis un tajā viņas atradušas galvaskausu un zobus. Sievietes gan uzreiz piekritušas sadarboties ar policiju, lai atklātu notikušā detaļas.

8. Lāzerzobens no Zvaigžņu kariem
ASV Transporta drošības administrācija (TDA) ir slavena ar savu centību. To uz savas ādas izjuta arī aktieris Pīters Majhevs (Peter Mayhew), kas redzams slavenajā Zvaigžņu karu sāgā. Viņš pēc filmēšanas devies atpakaļ uz mājām Teksasā, kad TAD aģenti viņu apturējuši pirms iekāpšanas Denveras lidmašīnā. Kāpēc? Jo viņam līdzi bijis ierocis. Nekas cits, kā filmā izmantotais lāzerzobens. 2,21 metru garais un 78 gadus vecais aktieris nikni skaidrojis, ka zobens viņam nepieciešams, lai atbalstītos ejot. Pēc brīža gan aviokompānijas American Airline, ar ko aktieris lidojis, darbinieki izglābuši kinozvaigzni, apsolot drošības dienestam, ka slavenais aktieris negrasās nolaupīt lidmašīnu.

9. Mērkaķīši apakšveļā
No Ņūdelī lidostas Indijā trīs vīrieši plānojuši doties uz Dubaju, bet policijas darbinieki viņos ievērojuši ko dīvainu – savādus bumbuļus biksēs. Izrādījās, ka trijotne nodarbojās ar kontrabandu. Kad drošības dienesta darbinieki pārbaudīja viņu apakšveļu, tur atrada vairākās somās paslēptus Indonēzijā dzīvojošus primātus. Vīriešu mērķis bijis tos no Bankokas nogādāt Dubajā un pārdot, bet Ņūdelī viņi uzturējās caurbraucot. Protams, policija viņus arestēja, un organizācija "People For Animals" parūpējās par dzīvnieciņiem.

10. Nazis majonēzes burkā
Kāds vīrietis, kas lidojis no Ņujorkas uz Mehiko, mēģinājis ienest lidmašīnā majonēzes burciņā ievietotu nazi. Gan burciņa, gan aukstais ierocis tika konfiscēti, bet vīrietim, kura identitāte netiek atklāta, tomēr tika atļauts iekāpt lidmašīnā, cieši piekodinot, turpmāk lidojot, līdzi neņemt nevienu no šiem priekšmetiem, jo tie rokas bagāžā ir aizliegti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!