Britu tabloīds "Daily Mail" sestdien, 22. novembrī, publicējusi ceļvedi hipsteriem par tiem pasaules pilsētu rajoniem, kas, būdami pārāk nomaļi, nolaisti vai trūcīgi, tomēr pratuši atrast savdabīgu izdzīvošanas formu un iemantojuši plašākas sabiedrības simpātijas.Miera iela hipsteru ceļvedī ievietota pirmā.

Miera iela aprakstīta kā bohēmiska vieta ar maziem veikaliņiem, kafejnīcām un galerijām, īpaši izceļot kafejnīcu "DAD Cafe". Kuriozi, ka laikraksts pieļāvis kļūdu Miera ielu nosaucot par "Miera lele".

Miera ielu Rīgā šogad jau bija pamanījusi interneta vietne "SkyScanner", pasludinot to par hipsteru gaumei atbilstošu vietiņu. Tagad "Skyscanner" viedokli tālāk izplata arī "Daily Mail", kas popularitātes ziņā ir otrs lielākais Lielbritānijas tabloīds, atpaliekot tikai no "The Sun". 

Otrajā vietā ierindota Viljamsburga (Williamsburg) Ņujorkā, ASV, bet trešajā - Malasana Madridē, Spānijā.

Kā atzīmē portāls "SkyScanner", termins "hipsters" radies ASV jau pagājušā gadsimta 30. gados un apzīmē relaksētu dzīvesveidu, kurš ir cieši saistīts ar dabu un dažādām mākslas formām, tostarp mūziku un vizuālo mākslu.

Savukārt mūsdienās par hipsteru rajoniem pilsētās tradicionāli liecina mazas mājīgas kafejnīciņas, velosipēdu darbnīcas, tā saucamie vintidža veikaliņi un mākslas galerijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!