Foto: Publicitātes foto

Britu raidsabiedrība BBC svētdien sāka rādīt grandiozu krievu klasiķa Ļeva Tolstoja romāna "Karš un miers" ekranizāciju, kuras filmēšana pērn notika arī Latvijā. To noskatījās 6,3 miljoni skatītāju. Tagad laikraksts The Daily Mail publicējis elektronisku ceļvedi pa "Karš un miers" filmēšanas vietām.

Romāna "Karš un miers" darbība notiek 19. gadsimta sākumā, Napoleona kara laikā, rādot Krievijas aristokrātu dzīvi un arī kauju ainas, tādēļ filmēšana notikusi vairākās no Krievijas, Lietuvas un arī Latvijas pilīm un vecpilsētām.

Pagājušajā vasarā divas nedēļas "Karš un miers" filmēja Rundāles pilī. Tagad, kad filma gatava, fani aicināti sekot pa galveno varoņu Natašas Rostovas un Andreja Bolkonska pēdām, dodoties arī uz Latviju. "Lielo filmēšanas izmaksu Krievijā dēļ komanda atrada alternatīvas vietas, kur uzņemt dažādas ainas. Viena no tādām ir Latvijā esošā baroka stila Rundāles pils, kurā apskatāmi daudzi Pēterburgas pilīm raksturīgie interjera elementi," raksta The Daily Mail. Lai arī atzīmēts, ka pils tūristiem nav diez ko viegli sasniedzama, ieteikts veltīt dienu un doties uz Rundāli, lai izbaudītu skaisto vietu. Īpaši izcelts seno rožu dārzs un strūklakas, kā arī vasarā svinētie Rundāles dārza svētki.

Foto: Publicitātes foto

Rakstā izceltas arī Sanktpēterburgas pilis - Katrīnas pils kurā filmētas balles ainas, un Jusupova pils Moikas krastos, kā arī Ermitāža un citi. Tāpat rakstā ieteikts doties uz Viļņu – tās Universitāti, Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, Lietuvas Rakstnieku savienību, Nikolaja baznīcu, Ģedimina kalnu un citām ievērojamām vietām, kur notikusi filmēšana.

Krievu klasiķa Ļeva Tolstoja romāns "Karš un miers" pirmo reizi tika publicēts 1869. gadā. Pirmais izdevums bija 1225 lappuses biezs, līdz ar to tas ir viens no visu laiku garākajiem romāniem, teikts Vikipēdijā.

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!