Foto: Publicitātes foto
Protams, var jau doties pastaigā pa vienkāršu meža taku, bet kāpēc gan to darīt, ja var staigāt pa koku galotnēm? Šis brīnišķīgais pastaigu ceļš atrodas Keiptaunā, Dienvidāfrikā, un ļauj ikvienam nokļūt putnu un pērtiķu pasaulē, bez apgrūtinošās rāpšanās kokā.

Patīkami ir arī tas, ka tik augstu nav sastopamas indīgās čūskas, ko nevar teikt par ierastajām Āfrikas meža takām. Tomēr tieši čūskas skelets ir tas, kas iedvesmojis šī ceļa veidotājus būvēt to tādu, kā redzam pašlaik, teikts parka mājaslapā. Šis pastaigu ceļš atklāts pērn un jau piesaistījis visas pasaules ceļotāju uzmanību.

Foto: Publicitātes foto

Pastaigu ceļš atrodas 12 metrus virs zemes un ir 130 metrus garš. Tam ir vairāki skatu laukumi, kur tūristi un atpūtnieki var izbaudīt brīnišķīgo skatu un koku lapotņu daudzveidību. Pastaigu ceļš veidots no metāla un koka, kā tilts caur dendrāriju. Tas atrodas skaistā dabas parkā – Kirštenbošas botāniskajā dārzā.

Kirštenbošā ir vēl arī citi skaisti apskates objekti – dārzi, amfiteātris, tāpat tur notiek arī koncerti brīvā dabā. Tas pieejams arī cilvēkiem ratiņkrēslos un ģimenēm ar maziem bērniem.

Par došanos pastaigā starp koku galotnēm nav papildus jāmaksā – jāiegādājas vien ieejas biļete botāniskajā dārzā.

Jāpiebilst ka šovasar līdzīgs pastaigu ceļš tiks atklāts arī tepat netālu - Lietuvā. Savukārt garākais un augstākais ceļš starp kokiem izbūvēts Vācijā, Bavārijas Alpos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!