Tūrismagids.lv lasītājs, fotogrāfs Jānis Mačs šajā pavasarī bijis apskatīt krašņo un par pasaulē bīstamāko dēvēto taku "Caminito Del Rey", kas nesen atklāta pēc rekonstrukcijas. Tagad pastaigu ceļš esot kļuvis krietni drošāks,tomēr skati un dabas krāšņums vēl joprojām liek elpai aizrauties.

"Vienmēr esmu gribējis un tiecies uz ko neparastu, pēc asām izjūtām, adrenalīna un jauniem iespaidiem. Tā devos uz Spāniju. Kā vienu no apskates objektiem izvēlējos "Caminito Del Rey" pastaigu taku, kura tika dēvēta par vienu no pasaules bīstamākajām, kas mani arī uzrunāja un iedrošināja turp doties," stāsta Jānis. "Pirms tam ir nepieciešams reģistrēties internetā spāņu valodā, izprintēt biļetes, noskenēt tās pie reģistrācijas un tad jau esi ceļā. 

Gaidīju pasaules bīstamāko taku, taču pēc atjaunošanas tā ir kļuvusi par pastaigu taku jebkuram vecumam, ir izbūvēts drošs celiņš, pa kuru var pārvietoties, bildēties, ja esi noguris - atbalstīties. Nav nekādu virvju, nav nekā bīstama, ir tikai šī pastaigu taka un kalni, ieleja, ainavas. Neizjutu dziļu vilšanos, jo tagad taka ir uzbūvēta tā, ka iespējams pilnīgi apskatīties, vērot un iepazīt Spānijas kalnus un Guadalorses upi, gar kuru ved taka. 

Milzīgi kalni. Spēcīgs vējš bija īpaši uz tilta, kas ir, šķiet, 100 metru augstumā. To var saprast un izjust, tikai izejot taku. Noteikti ieteiktu turp doties."

"El Caminito Del Rey" ir kādreizējā hidroelektrostacijas strādnieku taka uz darbu un, no spāņu valodas tulkojot, tās nosaukums nozīmē "Karaļa mazais pastaigu ceļš" – par godu karalim Alfonso XIII, kas šo ceļu 1921. gadā atklāja, aicinot turp doties pārgājienā. 

Taka formāli tika slēgta 2000.gadā, kad tur četri piedzīvojumu meklētāji zaudēja dzīvību (piemiņas plāksnes bojāgājušajiem apskatāmas pie klints sienas), bet šogad 28. martā tā atklāta pēc rekonstrukcijas. Takas atjaunošana izmaksājusi gandrīz sešus miljonus eiro.

Visiem takas apmeklētājiem ir jāvalkā ķivere un vienlaicīgi tajā var atrasties ne vairāk par 600 cilvēkiem.

National Geographic šo taku atzinis par vienu no labākajām vietām pārgājienam, bet The Lonely Planet to ierindojis starp objektiem, kas šogad noteikti jāapskata.

Lūk, neliels ieskats takas krāšņumā un Jāņa Mača ieteikumi, kā to labāk apskatīt.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no janismacs.wordpress.lv un caminitodelrey.info

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!