Foto: EPA/LETA
No 13. līdz 18.novembrim tirdzniecības centrā "Domina Shopping" notiek tematiskās dienas "Tuvplānā Ziemeļi", kuru laikā tuvāk var iepazīt tādas Ziemeļeiropas valstis kā Dāniju, Somiju, Zveidriju, Igauniju, Lietuvu un valsts svētkos arī Latviju.

13.novembrī Dānija

Viens no galvenajiem Dānijas dienas notikumiem būs Latvijā lielākās Dāņu sviestmaizes gatavošana kopā ar šefpavāru un tās degustācija. Jaunākajiem t/c apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un pašiem izmēģināt roku LEGO klucīšu likšanā. Ikviens interesents būs aicināts nofotografēties Dāņu karaļnama foto salonā un piedalīties viktorīnā, lai iegūtu balvas no dāņu dzērienu ražotāja Tuborg. 

14.novembrī Somija

Apmeklētājiem, īpaši visiem dzīvnieku mīļiem, būs iespēja iepazīties un nofotografēties ar haskijiem, kā arī pašiem izvizināties īstā suņu pajūgā. Bērni arī tiks aicināti uzrakstīt pastkarti Ziemassvētku vecītim Lapzemē un piedzīvot garšas baudas Geisha šokolādes vēstniecībā.

15.novembrī Zviedrija

Centrālais dienas notikums visiem modes faniem būs ilgi gaidītā H&M veikala atklāšana, plkst. 11.00. Par prieku t/c jaunākajiem apmeklētājiem, plkst. 14:00 un 16:00 notiks Ditas Balčus teātra izrāde “Pepija Garzeķe”, bet visas dienas garumā būs pieejamas radošas darbnīcas kopā ar Pepiju, Karlsonu, Mio, u.c. pasaku tēliem.

16.novembrī Igaunija

Foto: Publicitātes foto

Ar īpašu programmu pirmo reizi tepat Latvijā ciemosies populārais zinātnes centrs AHHAA no Igaunijas. Programmā iekļauti gan zinātnes teātra priekšnesumi ar specefektiem, gan izglītojošas un radošas darbnīcas par fiziku. Liels pārsteigums būs tikšanās ar dabīga lieluma dinozauru, jo centrā tikko atklāta iespaidīga dinozauru izstāde.

T/c apskatei būs izvietota Latvijas Nacionālā Arhīva, Siguldas zonālā valsts arhīva sagatavotā Vladimira Tjurina tematiskā fotogrāfiju izstāde par Baltijas Ceļu.

17.novembrī Lietuva

Lietuvas dienā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt Viduslaikus un bruņinieku dzīvi kopā ar Lietuvas karali Mindaugas, uzmērīt bruņas un turēt rokās īstu zobenu. Vēl neredzētus paraugdemonstrējumus un viduslaiku cīņas demonstrēs senā dzīvesveida un cīņu kluba – biedrības Heiligenberg bruņinieki. 

18.novembrī Latvija

Foto: DELFI

Latvijas Neatkarības dienā būs iespēja atbalstīt Latvijas ražotājus, apmeklējot Latvijas Mājražotāju tirdziņu, kurā varēs iegādāties gan produktus svētku galdam, gan sadzīvē nepieciešamas lietas - cepures, mežacūku saru ķemmes, sēžamos pufus, koka izstrādājumus un citas tepat Latvijā ražotas preces. 

Visas dienas garumā ikvienam būs iespēja uzrakstīt savu novēlējumu Latvijai dzimšanas dienā.

Sīkāka informācija par “Tuvplānā Ziemeļi” programmu pieejama:domina-shopping.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!