Foto: Publicitātes foto
Tā kā arī Rīgas kinoteātros atkal redzami mazie un drosmīgie hobiti filmā "Hobits: Piecu armiju kauja", iespējams, viņu faniem nākamās brīvdienas gribēsies pavadīt namiņos un brīvdienu mājās, kas ir gluži kā no šīs kinolentes vai grāmatas. Izrādās, tas ir pavisam viegli, jo brīvdienu māju meklēšanas portālos tiek piedāvāts visai plašs šādu mājokļu klāsts par pavisam saprātīgām cenām. Jādomā, ka pat tiem, kam hobitu tēma neiet pie sirds, patiks šie mazie un romantiskie namiņi. Turismagids.lv apkopojis dažus piedāvājumus.

Hobita māja

Foto: Publicitātes foto

Šo mazo un mājīgo kotedžu ASV, Bilinghemā, Čakanatas ciemā (Chuckanut Village) iespējams noīrēt par 83 eiro naktī. Namiņš tieši tā arī saucas – Hobitu māja, tāpēc tur gaidīti arī bērni. Mājiņa atrodas eklektiska dārza vidū. Turklāt īpašnieki piedāvā pašiem salasīt arī vistu olas un uzcept rīta omleti, jo blakus esot arī vistu kūtiņa, kā arī dārzs ar visādiem labumiem. Pieejami arī pieci kajaki aktīvai atpūtai. 

Mazajā mājiņā ir arī duša, kurā gan ūdens daudzums esot ierobežots. Vairāk lasiet: www.airbnb.com

Zemes māja

Foto: Publicitātes foto

Šī mājiņa atrodas
Taizemē
, kas pati par sevi jau ir īsta pasaku vieta. Mājiņa īpaši iekārtota, lai atbilstu Hobitu tematikai, turklāt tas, ka tā daļēji iebūvēta zemē, palīdz saglabāt telpās vēsumu pat karstajās dienās, un kondicionieris neesot vajadzīgs.

Brokastis varot ieturēt turpat uz terases. Turklāt, lai arī mājiņa izskatās maziņa, tā ir visai plaša un ērta trim iemītniekiem. Īpašnieki piedāvā arī visdažādākās hobitu drēbes, lai ceļotāji varētu saģērbties atbilstoši un iegūt fotogrāfijas, kas ļautu ceļojumu atcerēties visu mūžu.

Viena nakts namiņā maksā 50 eiro. Vairāk informācijas: www.airbnb.com

Hobita cepure

Foto: Publicitātes foto

Tieši tā sauc šo dīvaino namiņu, kas piemērots diviem. Tas atrodas Kalifornijā, ASV, un to speciāli veidojis Migels Eliots (Miguel Elliott), kas specializējas zemes būvēs (Living Earth Structures). Mājiņas biezās sienas ļauj iztikt bez kondicioniera. Viesiem ir pieejama sauna un baseins, kā arī ugunskura vieta.

Viena nakts šajā namiņā izmaksās 83 eiro.  Vairāk informācijas: www.airbnb.com

Hobitu ciems

Montānas štata ziemeļrietumos ir vesels Hobitu ciems, kurā var apmesties ikviens šo mazo ļautiņu fans. To iedvesmojusi Tolkīna grāmatā aprakstītā Hobitu mājvieta Šīra. Viesu māja ir liela un labi aprīkota. Turklāt visapkārt viesi var atrast dažādas izklaides un elementus, kas saistīti ar slaveno stāstu. Lai noīrētu šo viesu namu, būs jāšķiras no 244 eiro par nakti.

Vairāk informācijas: www.airbnb.com

Pasaku namiņš ar gadsimtiem ilgu vēsturi


Šī mājiņa atrodas Francijā, un, lai arī tā ir nedaudz lielāka nekā Hobitiem ierasts, tās iekārtojums liek domāt par pasakām un maziem dīvainiem cilvēciņiem. Jāpiebilst, ka ēka būvēta 15. gadsimtā un tai blakus ir arī 10. gadsimtā celta pils.

Divstāvu namiņā ir septiņas guļvietas un žurnāls "Times" to atzinis par vienu no pasaules šarmantākajiem namiņiem. Nakšņošana tajā izmaksā 75 eiro. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!