Foto: DELFI Aculiecinieks
Šajā nedēļas nogalē, no aukstuma nebaidoties, jādodas iepirkt ziemas krājumi uz Simjūda gadatirgu Valmierā, Salacgrīvā jāpaspēj nobaudīt gardie nēģi, bērni jāiepriecina pasaku miedzināšanas svētkos Tērvetes dabas parkā un visiem kopā jāpaspēj tradicionāli aizbraukt uz rudens baudīšanu Siguldā. Somā līdzi jāieliek lieks cimdu pāris, silta ausaine, termoss karstas tējas baudīšanai un brīvdienas var sākties.

Tērvetes dabas parkā pasaku midzināšana

Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 10. oktobrī, Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē norisināsies Pasakas midzināšanas svētki, kas vienlaikus ir diena, kad sākas jaunā rudens - ziemas sezona.

Šajā dienā Pasaku mežā valdīs liela rosība. No pulksten 11 līdz 16 vēl pēdējo reizi šosezon būs satiekami visi iemīļotie parka pasaku tēli – Princese Zeltīte, Sīkstulis un Sīkstuliene, kā arī jautrā Sila Raganiņa.

Savukārt Atrakciju laukuma Brīvdabas estrādē pulksten 14 būs skatāms koncertuzvedums "Ejam kopā pasakā!"

Rosība valdīs arī Rūķu sētā – tur, kā allaž, ciemos apmeklētājus gaidīs un radošās aktivitātēs iesaistīs Rūķu māmiņa un Rūķu tētis. Rūķīšu mežā nerimstoša rosība norisināsies gan šajā, gan arī nākamajās dienās un visu cauru gadu.

Plašāku informāciju meklē šeit.

Vērienīgais Simjūda gadatirgus Valmierā

Foto: DELFI

Sestdien, 10.oktobrī no pulksten 9 līdz 16 Valmieras rātslaukumā un vecpilsētas teritorijā notiks tradicionālais Simjūda gadatirgus.

Simjūda gadatirga 20 gadu jubilejā pasākumi būs vēl krāšņāki, atrakcijas vēl interesantākas un piedāvāto gardumu klāsts vēl plašāks.

Viss Valmieras centrs būs pārvērsts virtuvē, kur savstarpēji jauksies kūpinātu zivju, ceptas maizes, grauzdētu riekstu, putraimdesu, šķovētu kāpostu un dažādu sildošu dzērienu aromāti.

Vairāk par gadatirgū atrodamo, dažādām atrakcijām un pasākumiem lasi rakstā.

Simjūda gadatirgum 20. gadadiena jeb oktobrī pēdējā iespēja apmeklēt vērienīgu gadatirdziņu pirms ziemas iestāšanās

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība

Sestdien, 10.oktobrī no pulksten 9 līdz 16 Valmieras rātslaukumā un vecpilsētas teritorijā notiks tradicionālais Simjūda gadatirgus, kas jau no sen seniem laikiem ir pēdējais lielais tirgus pirms ziemas sezonas, kad ļaudīm jāparūpējas par dažādu krājumu iegādi. Šogad Simjūda gadatirgum aprit 20 gadu kopš tā atjaunošanas 1996.gadā.

Lasīt vairāk

Nēģu svētkus Salacgrīvā

Foto: DELFI

Līgatnes dabas taku jubilejas pasākumu noslēgums

Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 10. oktobrī, ar dažādām interesantām aktivitātēm noslēgsies Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas taku 40 gadu jubilejai veltīto pasākumu cikls.

Pasākums sāksies pulksten 12, un tā laikā interesenti visā Līgatnes dabas taku teritorijā varēs aktīvā veidā iepazīt takas, tur mītošos dzīvniekus un esošās dabas vērtība. Tāpat visi varēs līdzdarboties Līgatnes dabas taku draugu sarūpētās izzinošās darbnīcās un stacijās.

Vairāk par to, ko varēs piedzīvot Līgatnes dabas takas noslēguma pasākumā lasi rakstā.

Nedēļas nogalē aicina uz Līgatnes dabas taku 40 gadu jubilejas noslēguma pasākumu

Foto: Velga Vītola
Sestdien, 10. oktobrī, ar dabai draudzīgām, radošām darbnīcām, spēlēm, tematisku orientēšanos un citām aktivitātēm noslēgsies
Gaujas
Nacionālā parka
Līgatnes
dabas taku 40 gadu jubilejai veltīto pasākumu cikls.

Lasīt vairāk

Sigulda rudens toņos

Foto: LETA

Tradicionāli daudziem rudens krāšņums un toņi saistās ar Siguldas skaistajām ārēm. Arī šis rudens nav izņēmums, lai aukstais laiks nebiedē, somā līdzi cimdus, ausaini, termosu ar siltu tēju, un prom pie dabas.

Jau sagatavots vienas dienas maršruts un idejas lieliskām brīvdienām rudens pilsētā Siguldā, ieteikumus lasi rakstā.

Zelta rudens klasika – košs pārgājiena maršruts pa rudens galvaspilsētu Siguldu

Foto: Shutterstock

Sigulda jau atkal tinas greznā zelta rotā, un šajās brīvdienās būs īstais laiks, lai dotos ikgadējā braucienā uz Latvijas rudens galvaspilsētu. Šoreiz atstājiet mašīnu mājās, apaujiet ērtus apavus un dodieties uz vilcienu – gluži kā bērnībā. Somā ielieciet termosu un maizītes, lai pa ceļam varētu iestiprināties – visticamāk, no tām nebūs palikusi ne kripata jau tad, kad izkāpsiet Siguldas stacijā, bet tas viss piederas pie lietas. Lūk, maršruts vienas dienas pārgājienam pa Siguldu!

Lasīt vairāk

Viena diena Kurzemē

Foto: Publicitātes attēls

Ja Sigulda jau apskatīta, jākāpj mašīnā un jābrauciet pretējā virzienā - uz Kurzemi, kur daba tikpat skaista un, iespējams, rudens šajā pusē vēl nav baudīts. Daba mainās ik dienu, tādēļ vērts izbaudīt arī Kurzemes ainavas sārtajā rudens laikā.

Piedāvājam maršrutu, kurā iespējams apskatīt 10 skaistas Latvijas pērles.

Rīga – Babītes pilskalns un Darmštates priežu audze – Ķemeru Tīreļa laipa – Tukums – Pūre – Talsi – Roja – Kaltene – Jūrmalciemi – Jūrmala.

Jau sagatavots vienas dienas ekskursijas maršruts Kurzemē, viss, kas jāizdara - jāsazvana sen nesatikti draugi, silti jāsaģērbjas un jābrauc baudīt skaistā Latvija. Par maršrutu un tā apskates objektiem lasi rakstā.

Vienas dienas maršruts pa vējaino un zeltaino Kurzemi

Ja ir vēlme baudīt rudeni citur, ne tradicionālajos Siguldas pakalnos, kāpiet mašīnā un brauciet pretējā virzienā - uz
Kurzemi
, kur lapas ir tikpat košas, debesis - plašas un jūra mežonīgi skaista, bet virs galvas skaļi atvadās putnu kāši, solot jau pēc pusgada būt atpakaļ.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!