Slovākija ziemā – tā ir kalnu slēpošana, kamanas, distanču slēpošana, daudz jautrības, interesanti pasākumi, lieliska virtuve, jūras un termiskais ūdens un tas vēl nav viss. Katram, kurš vēlas redzēt šo mazo-lielo zemi no vairāk kā 2000 metru augstuma virs jūras līmeņa, ir jāapmeklē pasaules zemākie augstie kalni – Augstie Tatri.

Slovākija ir kalnaina valsts pašā Eiropas sirdī - ar neskaitāmiem mūsdienīgiem un nevainojamiem slēpošanas kūrortiem. Visu, ko slēpotāja dvēsele var vēlēties, iespējams atrast kūrortos "Tatranska Lomnica", "Štrbské Pleso" un "Stary Smokovec". Savu trasi atradīs gan tie, kuriem tā ir pirmā kalnu pieredze, ģimenes ar bērniem, kā arī zvērināti slēpošanas entuziasti. Ar vienu pacēlāju karti Augstajos Tatros var slēpot regulāri koptās 24 km nobraukšanas trasēs, kuru lielāko daļu sedz mākslīgais sniegs. Distanču slēpošanas cienītāji var izmantot pat 80 km distanču trases reģionā, kur vislabāk sagatavota ir trase pie "Štrbské Pleso". Kalnu slēpošana parasti ir galvenais ziemas brīvlaiku pavadīšanas iemesls Augstajos Tatros, bet lieliska pieredze gaidāma ne tikai kalna nogāzēs.

Kā aizbraukt?

Visvienkāršākais risinājums ir lidmašīna no Rīgas uz lidostu Poprad-Tatry. Lidojumi no 2014.gada 13. decembra notiek katru sestdienu līdz pat ziemas sezonas noslēgumam. Lidojums ilgst nepilnas divas stundas. Tuvākā četru zvaigžņu viesnīca atrodas 10 minūšu braucienā ar auto no lidostas, bet ceļš līdz tuvākajam slēpošanas kūrortam ilgst tikai 15 minūtes. Vēl jo vairāk – Tatros kursē skibusi, tāpēc nav jāuztraucas par slēpju pārvietošanu uz muguras. Kā arī inventāra nomas punktu ir tik daudz, ka savu var pat neņemt.

Izdevīgi atpūtas komplekti ar slēpošanas caurlaidēm

Pateicoties sadarbībai ar slēpošanas kūrortiem un naktsmītņu vietām visos Augstajos Tatros, slēpotāji var izmantot "Slēpošanas komplekta" plašo piedāvājumu par pievilcīgām cenām. Vairāk informācijas atrodams mājaslapās tmrhotels.com vai vt.sk.

Vairāk informācijas par kūrortu

Vairāk informācijas par kūrortu un tā piedāvājumu var iegūt, zvanot (+421 903) 11 22 00 44, rakstot uz info@vt.sk vai kūrorta mājaslapā www.vt.sk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!