Pilnvērtīga atpūta nesaistās ar laiskošanos un slinkošu siltā baseinā? Labi pavadīts atvaļinājums nozīmē adrenalīna viļņus asinsvados un tirpas papēžos? Varbūt brīvo kritienu, cīņu (labi, iedomātu cīņu!) ar mežonīgiem dzīvniekiem, grūtību pārvarēšanu un izturības robežu paplašināšanu? Šādas izklaides tiešām ir iespējams izbaudīt - būtu vien līdzekļi, lai par tām samaksātu!

Ceram, ka apkopotās ekstrēmās izklaides sniegs iedvesmu kam tādam, ko neesat baudījuši. 

Peldēšanās ar krokodiliem Austrālijā



"Nāves būris" – tā šo atrakciju nosaukusi kompānija, kas Austrālijas tūristiem piedāvā izbaudīt, kā ir peldēties kopā ar īstiem, plēsīgiem, agresīviem un bīstamiem krokodiliem. Protams, būris, kas izgatavots no īpaši izturīga materiāla, sargā ekstrēmo sajūtu cienītāju no reālām briesmām, tomēr izjūtas esot nepārspējamas - apgalvo tie, kas to izbaudījuši. Vairāk par iespēju paplunčāties ar krokodiliem var uzzināt, apmeklējot mājaslapu
crocosauruscove.com.

Lidojums virs Everesta


Skaidaivings virs pasaules augstākās smailes - vēl viens elpu aizraujošs piedzīvojums. Lidojums notiek 8,848 metru augstumā. Adaptācija šim elpu aizraujošajam lidojumam ir tāda pati kā kalnu alpīnistiem – gan bāzes nometnes, gan aklimatizācija ir obligāts priekšnoteikums, lai tiktu pie lidojuma. Ja esat gatavi skaidaivingot virs Everesta, tad vēl var pieteikties uz grupu gada nogalē. Vairāk lasīt iespējams šeit - everest-skydive.com.

Pie lāčiem - "Tundra Buggy"

Ziemeļu ainavas cienītāji var doties uz Ziemeļkanādas sniega laukiem, lai  tur pavizinātos ar milzīgu, baltu visurgājēju. Pasākuma nosaukums ir "Tundra Buggy". Kontakts ar dabu panākts, tā teikt, ļoti tuvs - visurgājēja pasažieriem ir iespēja apskatīt balstos lāču pavisam tuvu. Kompānija "Frontiers North Adventure", kas piedāvā šo izklaidi, specializējas ekstrēmās izklaidēs arī citās pasaules ziemeļu teritorijās.

Lidojums bezsvara stāvoklī


Foto: Publicitātes foto

Ne tikai kosmonautiem ir ekskluzīva iespēja palidināties izplatījumā bezsvara stāvoklī. Kompānija ar atbilstošu nosaukumu "Zero Gravity Corporation" par 5000 ASV dolāru šādu lidojumu uz zemes specializēti pielāgotā lidaparātā "Boeing 727"  piedāvā jebkuram interesantam. Īpaši gatavoties nav vajadzības, ekstrēmā izklaide vairāk saistās ar ekstrēmajām izmaksām.

Pasaules stāvākie amerikāņu kalniņi


Apvienotajos Arābu emirātos, Abu Dabi izklaižu parkā "Ferrari World" atrodami paši stāvākie un pasaulē ātrākie amerikāņu kalniņi. Vagoniņš traucas lejup ar ātrumu 240 kilometri stundā. Izklaide tikai tiešām ekstrēmi noskaņotajiem. Atrakcijas nosaukums - "Formula Rossa".

Bīstamākā tūristu taka pasaulē


Labs veids, kā pakutināt nervus, ir aizbraukt tūrisma pārgājienā uz Spānijā esošo trīs kilometrus garo El Caminito del Rey taku, kas vijas ap kalnu 300 metru augstumā virs aizas. Taka ir cilvēku roku darbs – tā ir no betona un būvēta 1905. gadā kā ceļš, pa kuru pārvietojās celtnieki. Takas platums – apmēram metrs.  Ekstrēmistiem patiks, jo takas tehniskas stāvoklis novērtēts kā ļoti slikts. Interesentiem būtu jāpasteidzas, jo šajā vietā ieplānoti rekonstrukcijas un labiekārtošanas darbi.

Pastaiga virs pilsētas



Iespēja baudīt Toronto panorāmu, pastaigājoties par augsto
CN Tower
torni. Līdz 2007. gadam to uzskatīja par augstāko būvi pasaulē. Pastaiga ar drošinātājiem notiek 553,33 metru augstumā  - tiešām esktrēmi....

Vizināšanās reaktīvajā iznīcinātājā



Reaktīvais iznīcinātājs "MiG-15 Fagot"  tagad pieejams arī ierindas pasažieriem. Vienkārši pavizināties ar to var ikviens – trīs klikšķi, apmaksāts lidojums un jādodas uz tuvāko reaktīvo lidmašīnu nomas punktu. Kompānija "MigFlug" sola noorganizēt lidojumu gandrīz no jebkura pasaules punkta un gandrīz uz jebkuru vietu, kur vēlaties nokļūt. Tuvākais mums pieejamais punkts atrodams Polijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!