Foto: AP/Scanpix

Pērn pasaulē tūristu skaits salīdzinājumā ar 2013. gadu pieaudzis par 4,7% un bijis 1,1 miljards, teikts Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ziņojumā, raksta BBC.

Vislielāko tūristu skaita pieaugumu piedzīvojusi Dienvidamerika, Ziemeļamerika un Āzija. Savukārt Eiropa vēl joprojām bijis visapmeklētākais reģions, teikts ANO Pasaules tūrisma barometra ziņojumā.

Interesanti, ka Centrālāfrikas reģiona tūrisma plūsma nav diez ko cietusi no Ebolas vīrusslimības epidēmijas, un kopumā to pērn apmeklējuši par 3% vairāk tūristu. Līdzīgi arī Tuvajos Austrumos tūristu plūsma pat pieaugusi, neskatoties uz nestabilo drošības situāciju reģionā. Tomēr ANO uzsver, ka dažādās šī reģiona vietās dati par tūrisma plūsmu ir "svārstīgi". 

"Pēdējo gadu laikā tūrisms sevi pierādījis kā pārsteidzoši stipra dzīvotspējīga nozare, kas dod lielu ieguldījumu ekonomikas izaugsmē pēckrīzes laikā, radot miljardiem dolāru lielu ieguvumu tautsaimniecībā un miljoniem darba vietu," uzsver ANO Pasaules Tūrisma organizācijas ģenerālsekretārs Talebs Rifais. 

Puse no visiem pasaules ceļotājiem bijuši no Eiropas, tomēr Centrāleiropas un Austrumeiropas tūristu skaits stagnējis, savukārt ceļotāju skaits no Krievijas samazinājies par 6 %.
Amerikāņi ceļojuši vairāk, un šī kontinenta tūristu skaits audzis par 7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!