Latvijas aviokompānija “airBaltic” vasaras sezonā reizi nedēļā lidos jaunā maršrutā - no Rīgas uz Rodas salu Grieķijā.

"Rodas sala Grieķijā ir lielisks brīvdienu galamērķis gan mierīgas, gan aktīvas atpūtas piekritējiem. Ar astoņiem mēnešiem spožas saules, satriecošām pludmalēm un zaļiem kalniem, šis ir lielisks galamērķis, kuru pievienot mūsu maršrutu kartei," par izvēli lidot uz Rodas salu saka "airBaltic" komercdirektors Kristofs Vjate (Christophe Viatte).

Lidojumi tiek nodrošināti sadarbībā ar tūroperatoru "Tez Tour". "Lidojums uz Rodas salu ir mūsu 17 kopīgais maršruts ar "airBaltic"," stāsta "Tez Tour" ģenerāldirektors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs.

Sākot no 12.jūnija "airBaltic" nodrošina lidojumus no Rīgas uz Rodu vienu reizi nedēļā – piektdienās ar Boeing 737-300 lidmašīnu. Lidojuma ilgums ir aptuveni trīs stundas un 35 minūtes. Vienvirziena biļetes cena ir sākot no 125 eiro, ieskaitot lidostu nodevas un transakcijas maksu. Lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājas lapā www.airbaltic.com.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas, Viļņas, kā arī Baltijas piekrastes kūrortpilsētas Hēringsdorfas.

Pieci fakti, kas jāzina par Rodas salu

1. Rodas sala atrodas starp Krētu un Atēnām, kā arī pavisam netālu no Turcijas Anatolijas krasta. Salu apskalo dzidrā Egejas jūra ar apburošām pludmalēm. Rodas sala var lepoties ar astoņiem mēnešiem jeb vairāk nekā 300 saulainām dienām gadā, zaļiem kalniem, kā arī gleznainiem ciematiem.

2. Rodas iedzīvotāju dzimtā valoda ir grieķu. Vietējā grieķu valodas izloksne ievērojami atšķiras no kontinentā runātās grieķu valodas, kā arī tās "melodijā" jūtami spēcīgi turku un itāļu valodu virstoņi. Taču Roda ir populārs ceļotāju galamērķis, tāpēc lielākoties vietējie labi pārvalda angļu un mazliet arī vācu valodu.

3. Vēsture šeit mīt ik uz stūra. 1988.gadā Rodas viduslaiku vecpilsēta tika iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Tā ir krāšņa dažādu kultūru un civilizāciju mozaīka, kuru veido iespaidīgas viduslaiku ēkas, bastioni, mūri, vārti, šauras ieliņas, seni namiņi, strūklakas, klusi un ļaužu pilni skvēri un laukumi. Rodas pilsētai visapkārt ir izkārtojušās gan senas, gan modernas tirdzniecības ostas.

4. Rodas sala ir pazīstama arī kā Bruņinieku sala, jo 14.gadsimtā to ieņēma Sv. Jāņa ordeņa bruņinieki un pārveidoja par neieņemamu cietoksni. Šodien viena no ievērojamākajām ielām Rodas salā ir Bruņinieku iela, kas stiepjas 600 metru garumā cauri visai vecpilsētai. Tā sākas pie Bruņinieku slimnīcas, kur ierīkots arheoloģiskais muzejs, un ved uz Vareno Maģistru pili.

5. Pludmales Rodas salā ir ļoti iecienītas, tieši tādēļ ik gadu šeit pulcējas simtiem vindsērfinga piekritēju no visas pasaules. Plašā pludmales kūrortu iespēja sniedz ikvienam iespēju izvēlēties sev piemērotāko gan aktīvai, gan relaksējošai atpūtai.

Ko apskatīt Rodas salā, lasiet šeit. 

themerex

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!