Foto: Shutterstock

Aviokompānija airBaltic vasaras sezonā sāks lidojumus jaunā maršrutā no Rīgas uz Grieķijas pilsētu Saloniki, pastāstīja tās pārstāvis Jānis Vanags.

airBaltic veiks lidojumus no Rīgas uz Salonikiem divas reizes nedēļā – piektdienās un sestdienās. Aviokompānija lidojumus veiks ar Boeing 737-300 lidmašīnu un lidojuma ilgums būs aptuveni divas stundas un 55 minūtes. Vienvirziena biļetes cena būs sākot no 85 eiro, ieskaitot lidostu nodevas un transakcijas maksu. Lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājaslapā www.airbaltic.com.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Air Baltic Corporation (airBaltic) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. 

Saloniki  ir otra lielākā pilsēta Grieķijā. Atrodas valsts ziemeļos pie Egejas jūras teiksmainā Termaikas līča uz Halkidīkes pussalas. Pilsētas nosaukums dots par godu valdnieka Filipa II meitai. Kad valdnieks uzvarēja tesāliešus, viņš par godu uzvarai nosauca savu meitu -Tesalonika (tulkojumā no grieķu valodas nozīmē "uzvara pār Tesāliju"), bet pēc vairākiem gadiem viņa kļuva par pilsētas dibinātāja, Maķedonijas valdnieka Kasandra sievu, kurš 315. gadā p.m.ē dibināja Salonikus. Mūsdienās šī ir liela ostas pilsēta, kurā ir daudz ko redzēt un izbaudīt. Galvenie apskates objekti ir "Baltais tornis" jūras piekrastē (Saloniku simbols), cietokšņa sienas Augšējā pilsētā, senā Agora, valdnieka Filipa kapenes, imperatora Galērija triumfālā arka, Svētās Sofijas bazilika, Svētā Dmitrija (pilsētas aizbildņa) baznīca, arheoloģiskais muzejs un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!