Foto: Publicitātes foto

Klientiem, kas mainījuši savus ceļojumu plānus un vairs nevēlas doties uz Krimu, aviosabiedrība "airBaltic" piedāvā atlīdzināt vien samaksātos lidostu nodokļus, bet ne pilnu aviobiļetes summu, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Kāda kliente, kas politiskās un drošības situācijas dēļ izlēmusi nedoties plānotajā atpūtā uz Ukrainas pussalu Krimu, ko anektējusi Krievija, vērsusies pie lidsabiedrības un lūgusi atgriezt par biļetēm samaksātos aptuveni 300 eiro, tomēr "airBaltic" piedāvā atlīdzināt vien par lidostu nodokļiem iztērēto, proti, ap 20 eiro.

Uzņēmuma pārstāvis Jānis Vanags norāda, ka "airBaltic" turpina īstenot reisus uz Simferopoli, tādēļ nav pamata atlīdzināt par aviobiļetēm iztērēto. Viņš gan atzīst, ka tagad cilvēki aktīvāk rezervē lidojumus uz citiem Dienvideiropas galamērķiem, bet uz Simferopoli vēlas doties niecīgs cilvēku skaits.

Ārlietu ministrija iesaka uz Krimu nedoties, jo situācija nav "droša vai saprotama". Ja tomēr Latvijas iedzīvotāji turp brauc, tad ministrija iesaka reģistrēties Konsulārajā reģistrā, kā arī iegādāties apdrošināšanu, bet, uzturoties Krimā, izvairīties no masu pulcēšanās vietām.

Aviokompānija "airBaltic" pašlaik vēro situāciju, tuvāko nedēļu laikā pieņems lēmumu, vai turpināt lidojumus uz Simferopoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!