Foto: AFP/Scanpix

Ja jums ir pazudusi lidmašīna, tā varētu būt Kualalumpuras starptautiskajā lidostā. Šīs lidostas vadība publicējusi sludinājumu avīzēs, ka meklē trīs lidlaukā pamestu Boeing 747 lidmašīnu īpašnieku, raksta The Telegraph.

Ja īpašnieks neatradīsies 14 dienu laikā, valsts lidostas apsaimniekojošais uzņēmums "Malaysia Airports" sludinājumā sola tās pārdot vai iznīcināt. Bezsaimnieka lidmašīnas Boeing 747-200Fs var tikt pārdotas, lai segtu to glabāšanas izdevumus lidostai, tostarp arī stāvēšanas un lidostas nodevas. Tā paredz valsts Civilās aviācijas noteikumi, kas pieņemti 1969. gadā, teikts sludinājumā, kas publicēts laikrakstos The Star un Sin Chew Daily.

Foto: AFP/Scanpix

Savukārt, ja īpašnieks atradīsies, viņam var tikt izrakstīts pamatīgs rēķins, atsaucoties uz paziņojumu The Star, raksta The Telegraph.

Pelēkbaltā kravas lidmašīna ar reģistrācijas kodu TF-ARM un divas baltas pasažieru lidmašīnas ar kodiem TF-ARN un TF-ARH, spriežot pēc minētajiem kodiem, pieder aviokompānijai Air Atlanta Icelandic. Tomēr šis uzņēmums gaisa kuģus 2008. gadā pārdevis, bet tie palikuši Kualalumpuras lidostā jau gadiem, lidostas pārstāvis stāstījis CNN.

Foto: AFP/Scanpix

"Nezinu, kāpēc viņi neatbild. Tam varētu būt daudz iemeslu. Dažreiz tā gadās, jo uzņēmumam nav naudas, lai turpinātu darbību," skaidrojis lidostas pārstāvis.

Lai arī šāda īpašnieka meklēšana un lidostā pamestas lidmašīnas šķiet neparasts notikums, Kualalumpuras lidostas apsaimniekotāji skaidro, ka "šāds solis ir ierasts process, ko veic lidostu apsaimniekotāji visā pasaulē, saskaroties ar šādām situācijām".

Foto: AFP/Scanpix

Šis nav pat pirmais gadījums, kad Kualalumpuras starptautiskajā lidostā "atrasta" nevienam nepiederoša lidmašīna. Tādas bijušas vairākas, bet parasti gan tās esot mazākas par šobrīd īpašnieku meklējošajiem gaisa kuģiem. Iepriekš cita pamesta lidmašīna, piemēram, tikusi pārveidota par restorānu Kualalumpuras priekšpilsētā.

Jāpiebilst, ka šī ir arī lidosta, no kuras pacēlās bēdīgi slavenais Malaysia Airlines laineris 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!