Francijā, Parīzē uzsākta kampaņa, kas aicina aizliegt tā dēvēto "mīlas atslēdziņu" karināšanu uz Pont des Arts tilta pār Sēnas upi. Šobrīd tilts teju vaid zem apmēram 700 000 metāla atslēgu svara, vēstī "The Guardian". Kampaņas rīkotāji uzsver - laiks apturēt šo "atslēgu trakumu".

Protams, ka cilvēku viedokļi joprojām dalās - ko šī tradīcija īsti nozīmē? Kas tas ir - mīlestības izrādīšanas akts jeb stulbs vandālisms? Joprojām - dažiem šīs atslēgas asociējas ar mūžīgas mīlestības simbolu, uz kuriem iegravēti konkrētu mīlnieku vārdi, bet citiem - ar sarūsējuša metāla gabaliem.

"The No Love Locks" kampaņā zem petīcijas, kurā varasiestādēm pieprasīts aizliegt šo atslēgu karināšanu, parakstījušies jau gandrīz 2000 cilvēku. Kampaņas iniciatori ir divas amerikānietes, kas jau sen dzīvo Parīzē un kuras šokējis šis "atslēgu trakuma" apjoms, jo atslēgas sāk parādīties arī citās vietās pilsētā.

Viņuprāt - šādi mērogi jau apdraud "pilsētas arhitektūras strukturālo integritāti". Ja sākotnēji mīlnieku dzelzs atribūtiku varēja atrast uz Pont des Arts un Pont de l' Archevêché, tad šobrīd atslēgas jau spīguļo uz teju visiem tiltiem pār Sēnu un pat nelieliem kājāmgājēju tiltiņiem pār kanāliem.

Kā apliecinājums tam, ka atslēgas ainavā ļoti dominē, ir fakts, ka pat Google Maps tagad apzīmē Pont de l'Archevêché kā "Lovelock bridge" (Mīlas atslēgu tiltu), raksta britu izdevums.

"Tas jau ir izgājis ārpus kontroles!" uzsvērusi viena no kampaņas iniciatorēm - Lisa Anselmo. "Cilvēki kāpj pāri margām, karājās pāri no otras puses, riskējot ar savu dzīvību - tas viss tikai, lai piekabinātu kārtējo atslēgu. Tas pat vairs nav romantiski, tā ir kaut kāda mānija!"

Pa šo laiku kampaņas rīkotājas ieguvušas ne tikai atbalstītājus, bet arī pretiniekus, kas cīnītājas pret "atslēgu trakumu" nosaukuši par vecām, sarūgušām vecenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!