Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 18.maijā gaidāmās Muzeju nakts zaļā krāsa visdažādākajos toņos iemirdzēsies Vidzemē. Tur muzeji aicina gan ieklausīties mežu stāstos, gan piedalīties kolektīvu gleznu un foto stāstu veidošanā. "Delfi ceļojumi" piedāvā savu topu tiem, kuri Muzeju nakti vēlas baudīt Vidzemē.

1. Alūksnes muzejā sestdien no plkst. 19:00 norisināsies visdažādākās aktivitātes. Būs gan barona "Zaļā diploma"  skriešanas sacensības muižas ļaudīm, gan varēs satikt ākstus, triku meistarus un piedalīties citās atrakcijās. Pēc sacensībām gaidāmas lustes barona gaumē pie Alūksnes Jaunās pils.

2. Andreja Upīša memoriālā māja ar dārzu Skrīveros no plkst. 19:00 organizē ragaviņu braucienus Brīviņu kunga stilā un citas fiziskās aktivitātes muzeja dārzā. Bet tie, kuri kāro nopietnākus pasākumus, varēs būt klāt izstādes "Andreja Upīša mājai - 105"  atklāšanā.

3. Āraišu arheoloģiskais muzejparks, ģimenes un draugus iepriekš piesakoties, aicina  plkst. 23:00 doties nakts orientēšanās sacensībās Meitu salā, bet līdz pat rītam - piedalīties meža dziesmu dziedāšanās un mīklu minēšanā. Bet tiem, kuri līdz rītam neizturēs, būt vienreizēja iespēja nakšņot Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā.

4. Cēsīs gaidāmi vērienīgi Muzeju nakts notikumi - plkst. 21:00 notiks svētku gājiens pils parkā. Tā dažādās vietās spēlēs valšus un maršus, kadriļas, bet klusinātākas mūzikas mīļotājiem būs iespēja klausīties Cēsu pils kamermūziķu spēli. Parkā rādīs brīvdabas kino, būs nakts orientēšanās spēle "Grāfa mantojums", varēs doties braucienos gleznainajā Pils parka dīķī, bet tieši pusnaktī, labu vēlot, gaisā laist lidojošas laternas.

5. Enerģētikas muzejs Ķeguma HES Muzeju naktī rādīs retro kino par spēkstacijas būvi, aicinās piedalīties spēlēs, kas saistītas ar enerģiju un enerģētiku, gaidāmi deju grupu priekšnesumi, spēles un rotaļas.

6. Mores kauju muzejs "Kalna Kaņēni" Siguldas novadā piedāvās iespēju gan uzzināt, gan piedalīties izdzīvošanas sacensībās. Muzeja nakts aktivitāšu tēma ir "Mežs - karavīra sabiedrotais"  un katrs interesents varēs iesaistīties barikāžu veidošanā, ieroču un karavīru sadzīves priekšmetu atpazīšanas spēlē, kā arī dziedāt karavīru dziesmas.

7. Staiceles lībiešu muzejs "Pivālind" savas aktivitātes šajā muzeju naktī sāks jau no rīta ar makšķerēšanas sacensībām "Staiceles vimba 2013", bet pēcpusdienā gaida uz šaušanas sacensībām. Visas dienas garumā notiks Staiceles foto biedrības "Laiks"  foto akcija, bet vakarā interesentus gaida izstāde "Jautra dzīve kolhozā" un iespēja iekļūt kādreizējā Staiceles kolhoza darbinieku salidojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!