Lielais Barjerrifs un Lielais Kanjons ir starp 200 populārākajām vietām, kas iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā. Tikpat vienreizēji ir arī citi apskates objekti, ko ceļotāji apmeklē retāk un tāpēc joprojām ir noslēpumaini.

"Ilulissat" ledus fjordi Grenlandē

Burājot vai braucot ar kajakiem pa Grenlandes "Ilulissat" ledus fjordiem, var apskatīt elpu aizraujošas ainavas ar peldošiem ledājiem, kuri lielā skaitā slīd dziļāk fjordos. Tas ir ne tikai lielisks skats, kuru iemūžināt, bet arī pārbaudījums ausīm, dzirdot pērkonam līdzīgos krakšķus, kas rodas, ledum lūstot.

Širakami – Sanči apgabals Japānā

Honsju kalna ziemeļos atrodas Širakami – Sanči apkārtne, kas ir pēdējā atlikusī vieta no Zībolda lazdu meža, kas savulaik aizņēma lielāko daļu Japānas kalnu ziemeļu nogāžu. Lazdu mežs ir lielākais Austrumāzijā un jau ilgu laiku stāv neskarts, jo nokļūšanai šajā apgabalā ir nepieciešamas īpašas atļaujas, kā arī šajā vietā nav pietiekami daudz cilvēka radītu iekārtu.

Ounianga ezeri Čadā

18 savstarpēji savienotie Ounianga ezeri cietzemes apņemtajā Āfrikas valstī Čadā ir palmu, kāpu un smilšakmens formu ieskauti. Daži no ezeriem ir klāti ar peldošām zaļajām niedrēm, radot spēcīgu krāsu kontrastu ar zilo ezera ūdeni. Citi no ezeriem ir tik sāļi, ka akmeņainais krasts ir nosēts ar baltām sāls nogulsnēm.

Klauna, Vrangela-Santeliasa, "Glacier Bay" un Tatšenšini-Alseka nacionālie parki Aļaskā un Kanādā

Logana kalns Kluana Nacionālajā parkā ir viens no UNESCO ievērojamākajiem mantojumiem. Milzīgais kalns aptver četru nacionālo parku teritorijas un, būdams teju sešus tūkstošus metru augsts, ir Kanādas augstākais kalns. Īsta kalnākāpēju un atpūtnieku sapņu vieta!

Sokotras sala Jemenā


Viens no Sokotras salas unikālākajiem augiem ir pūķa asinskoks, kas izšļāc tumši sarkanu sulu, kad tiek iešķelts. Īpašs ir arī pudeļkoks, kas izskatās pēc masīvas ziloņa kājas ar rozā ziediem, kas spraucas no tā galotnes. Cilvēku neskartas, Sokotrā ir senatnīgas baltas piekrastes kāpas, kas pastāvīgi maina savu formu, pateicoties vējiem musonu laikā.

Vairāk par šo brīnumaino salu lasiet šeit.

Reinjona sala Francijā

Reinjona sala sastāv no diviem vulkāniem – dusošais Melnais Pitons un ārkārtīgi aktīvais Krāsns Pitons. Helikopteru lidojumi virs vulkāniem ir labākais veids, kā apskatīt salas masīvās sienas un trīs kalnu veidotās ieplakas amfiteātra izskatā.

Džiužaigo parks Ķīnā

Džiužaigo jeb Deviņu ciematu alejas parks sastāv no kristāldzidriem, elektriski ziliem, zaļiem un violetiem baseiniem, terasveida ezeriem un ūdenskritumiem, kurus iekļauj sniegotas kalnu virsotnes. Šī parka mežos dzīvo lielās pandas, nenotveramais sniega leopards, kā arī endēmiskās dzīvnieku sugas, piemēram, bikšainais apogs.

Te Vahiponamu apgabals Jaunzēlandes dienvidu salā

Te Vahiponamu apgabalā ir četri nacionālie parki – Kuka kalna, Aspiring kalna, Fjordlandes un Vestlandes nacionālie parki. Jaunzēlandes augstākais kalns Kuks, kas sasniedz 3,755 metru augstumu, atrodas šajā apgabalā, līdzās ar Jaunzēlandes lielākajiem glaciālajiem ezeriem, lielākajiem mežiem, izrobotajiem krastiem un dziļajiem fjordiem un ezeriem.

Ningalu piekraste Austrālijā

Nirēji un snorkelētāji Ningalu piekrastes ūdeņos saskaitīs trīs dažādu sugu bruņurupučus. Aptuveni desmit tūkstoši viņu perēkļu ik gadu ir atrodami piekrastes smiltīs. Vēl viens rets atradums ir vaļhaizivis, kas Austrālijas rietumu krastos ik gadu pulcējas ap 300 līdz 500 dzīvnieku kuplā skaitā. Ceļotājiem ir pieejamas daudzas pirmatnējas snorkelēšanas vietas un pludmales.

Skočjanas alas Slovēnijā


Rekas upe izveidojusi vienu no pasaules lielākajiem zināmajiem pazemes upes kanjoniem. Tās dēvē par Skočjanas alām. Kaļķakmens kavernu sistēmā ir četras gleznainas aizas, kas sasniedz līdz pat 150 metru dziļumu un 120 metru platumu.

Aldabras atols Seišelu salās

Neapdzīvota un gandrīz cilvēku neskarta vieta ir Aldabra atols, kas sastāv no četrām saliņām, kas atrodas apkārt lielai, seklai lagūnai, kuru apņem koraļļu rifi. Paceltais koraļļu atols ir lielākais šāda veida objekts pasaulē, kas palicis cilvēku neskarts.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no www.cnn.tavel.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!