Foto: Shutterstock
Par pasaules iepirkšanās mekām uzskata tādas pilsētas kā Parīze, Ņujorka, Londona vai Milāna. Tomēr tās nebūt nav vienīgās pasaules vietas, kurās ir vērts ieguldīt savu naudu un laiku, tāpēc, papildus jau pieminētajām pilsētām, piedāvājam arī alternatīvus iepirkšanās variantus ikviena gaumei un maciņa biezumam.

Dažādības pārpilnā Ņujorka

Foto: Vida Press
Ņujorka ir pārbagāta ar cilvēkiem, kultūru un arī iepirkšanās iespējām. Ja ir vēlme izbaudīt luksusa dzīvi, var iegriezties Piektajā Avēnijā, kur vēl joprojām mājo Odrijas Hepbernas filmu varones iemīļotais "Tiffany's", "Apple" un daudzi citi eksluzīvi un iemīļoti veikali un ir sajūtama veco laiku Ņujorkas smarža. Bohēmas un taupības mīļotājiem noteikti patiks radošais Soho rajons un Grīnviča, savukārt par pēdējā laika trendu ir kļuvusi Bruklina ar saviem mazajiem veikaliņiem un bodītēm. Lai kādas būtu tava gaume, vēlmes un finansiālās iespējas, Ņujorkai būs, ko tev piedāvāt. 

Augstā mode un padomju vēsmas Maskavā

Foto: Vida Press
Tiem, kuri Maskavā nav bijuši, varētu būt pārsteigums, izdzirdot, ka Krievijas galvaspilsēta ir viena no pasaules modes mekām, kurām atrodami veikali, kuros bezgaumība mijas ar glamūru. Kopš komunisma beigām maskavieši ir arvien tiekušies līdzināties Eiropas standartiem un no pasaules modes galvaspilsētām uz Krieviju tiek vestas labākās preces, lai apmierinātu pēc modes un eiropeiskuma alkstošos maskaviešu un pilsētas viesus. Maskavā var atrast visu - sākot ar augsto modi, līdz pat Padomju laikam raksturīgiem apģērbiem. 

Tuvo Austrumu iepirkšanās karaļvalsts Dubaija

Foto: Shutterstock
Apvienoto Arābu Emirātu pārbagātības pērlē Dubaijā ir pasaulē lielākais iepirkšanās centrs. Tajā ir vairāk kā tūkstotis mazumtirdzniecības veikalu, kā arī 160 pārtikas un dzērienu tirdzniecības vietu.

Šo iepirkšanās centru var uzskatīt par pasaku karaļvalsti, jo tajā ir ne vien veikaliņi, bet arī akvārijs, iekštelpu slēpošanas kūrorts, ūdenskritums, "dejojošas" strūklakas un daudz citu izklaižu, kas iepirkšanās starpposmos ikvienam iepirkšanās centra apmeklētājam var aizgrābt elpu. Turklāt, ja esi noguris pēc garā šopinga maratona, enerģiju var atjaunot pasaulē lielākajā saldumu veikalā. 

Visu sapņu piepildījums Honkongā

Foto: EPA/LETA
Honkonga jau no laika gala ir bijusi starptautiskās tirdzniecības centrs, tādēļ tas nav pārsteigums, ka, esot šajā Ķīnas pilsētā, tu principā varēsi iegādāties visu, par ko jebkad esi sapņojis. Tiesa, tas gan paliek otrajā plānā, jo visvairāk Honkonga tiem, kuri tur vēlas iepirkties, saistās ar darījumiem uz ielām, kur pārdevēji pircējiem par izdevīgām cenām piedāvā dažādu zīmolu izstrādājumus un jaunākos elektronikas brīnumus. 

Augstās modes un itāļu dizaineru mājvieta Milāna

Foto: Shutterstock
Domājot par Milānu, ir neiespējami nedomāt par modi, jo tieši šajā pilsētā bāzējas visā pasaulē zināmie un iemīļotie itāļu zīmoli. Milānā vienu no skaistākajām, bet arī dārgākajām iepirkšanās pieredzēm var piedzīvot, apmeklējot Quadrilatero d'Oro jeb Milānas zelta kvartālu, ko daudzi modes pasaules pārstāvji dēvē par pašu svarīgāko modes kvartālu pasaulē. Savstarpēji izvietotās gājēju ielas ir kā nosētas ar juvelieru, butiku un dzīvesstila istabu pilniem veikaliem. 

Eklektiskā Londona

Foto: AFP/Scanpix
Londona ir vieta no skaistākajām un vēsturiski bagātākajām Eiropas pilsētām, un ir vērts ne vien apskatīt tās spozmi, bet arī ļauties iepirkšanās trakumam. Šopinga galvenais mērķis Londonā viennozīmīgi ir Oksfordas iela, taču unikālāku iepirkumu veikšanai ir ieteicams doties uz Kamdenas tirgu ziemeļu Londonā - tur iespējams atrast it visu, sākot ar jauno dizaineru izstrādājumiem līdz pat antīkām mēbelēm. 

Kantrī un „vintage” veikaliņu mājvieta Ostina

Foto: Shutterstock
Ostinai, Teksasas štata administratīvajam centram, piemīt savs šarms un neatkārtojamība, kā vēsmas var sajust arī iepērkoties. Ostinas valdība ļoti lepojas ar to, ka atbalsta neatkarīgos, privātos veikaliņus, līdz ar to pilsētā ir neskaitāmi daudz taupības un "vintage" stila veikali. Turklāt, esot Ostinā, ir lieliska iespēja iejusties katrī stilā un tikt pie autentiskiem kovbojzābakiem. 

Senatnīgais valdzinājums un nacionālās vērtības Vīnē

Ja nav vēlmes doties pārāk tālu, vienmēr ir iespējams apciemot vienu no Eiropas senatnīgākajām un klasiskajām pilsētām - Vīni. Austrijas galvaspilsēta ir zināma kā vieta, kur ir brīnišķīgi Ziemassvētku tirdziņi un var iegādāties dažādas luksusa preces, taču vienmēr jāatceras, ka iepirkšanos ir jāplāno agri, jo Vīnes veikaliņi ātri vien veras ciet. Par vienu lielākajām Vīnes vērtībām var uzskatīt Naschtsmark jeb Našķu tirgu, kur iespējams nobaudīt austriešu nacionālos ēdienus. 

Debesskrāpju un universālveikalu paradīze Tokija

Foto: Reuters/Scanpix
Tokija ir pazīstama ar savu debesskrāpju rajonu Shinjuku. Tajā ir atrodami gan iepirkšanās centri, milzīgi elektronikas veikali, universālveikali - vārdu sakot, viss, lai visu savu enerģiju ziedotu iepirkšanās priekam. Turklāt, patīkami ir tas, ka, atrodoties Tokijā, var atpūsties no ierasto internacionālo brendu redzēšanas un izmēģināt ietērpties kimono, kā arī tas, ka Japānas galvaspilsēta ir maciņam draudzīga vieta, tādēļ tev nebūs jāseko līdzi katrai monētai, ko izdod iepirkšanās laikā. 

Maģiskā Parīze

Foto: Reuters/Scanpix
Labākie Parīzes veikali nepārdod drēbes vai citas mantas - tie pārdod dzīvesstilu. Sākot ar augstās modes veikaliem, līdz pat krāmu tirdziņiem, Parīze ir pilsēta ar neskaitāmām iepirkšanās iespējām. 

Pati slavenākā Francijas galvaspilsētas iepirkšanās vieta ir pasaulslavenā avēnija Elizejas lauki, kur savu mājvietu atraduši tādi prestiži veikali kā "Louis Vuitton". Tomēr tas nebūt nav vienīgais, ko Parīzē var uziet - tur ir neskaitāmi daudz mazu veikaliņu un kafejnīcu, kurām veltīt savu laiku un finansiālos līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!