Foto: Shutterstock
Rudens ir īstais laiks, lai atskatītos uz aizvadītajiem vasaras piedzīvojumiem un sāktu kalt plānus jauniem. Lūk, desmit idejas iespaidiem bagātiem ceļojumiem nākamajā gadā!

Gulēt bungalo, kas atrodas uz ūdens

Nekas tik labi neparāda, ka "mans atvaļinājums ir daudz labāks par tavu", kā sociālajos tīklos ievietota fotogrāfija, kas uzņemta, laiski zvilnot bungalo, kas atrodas dzidri zilā jūrā. Īpaši piemērota tam ir Bora Bora sala, atzinuši populārā portāla TripAdvisor lietotāji.

Bora Bora "Četru gadalaiku viesnīca" (Four Seasons) tiek uzskatīta par pasaulē labāko bungalo tipa kūrortu, un tiešām nav grūti iedomāties, kāpēc tā. To veido vairāk nekā 100 bungalo mājiņas, kas atrodas uz pāļiem ūdenī un veidotas tradicionālā stilā ar koka mēbelēm un salmu jumtiem, bet pa logu paveras brīnišķīgs skats uz tirkīzzilo lagūnu.

Izbaudīt saulrietu pār Santorīnī

Atveriet jebkuru ceļvedi, kas stāsta par Grieķijas apskates objektiem, un, visticamāk, ieraudzīsiet tajā nu jau ikoniskos attēlus ar Santorīnī salas balti zilajām ēkām. Bet saulriets šajā salā liks ikviena ceļotāja elpai aizrauties un apbrīnot tās nenovērtējamo skaistumu.

Foto: Vida Press

Oija ir ideāla vieta, kur pavadīt klusu, romantisku vakaru un vērot pašus skaistākos saulrietus salā, iesaka CNN Travel. Nav svarīgi, vai saulrietu vērosiet no kafejnīcas krastmalā vai, esot laivā jūrā, tas izskatīsies pasakaini.

Iziet Inku taku Maču Pikču

Foto: Reuters/Scanpix

Maču Pikču ir Inku impērijas cietoksnis, kas paceļas 2400 metrus virs jūras līmeņa kalnos virs Urubamba ielejas Peru. Arheologi uzskata, ka Inku taka izveidota svētceļniekiem, lai sagatavotu apmeklētājus ieiešanai Maču Pikču.

Ir iespējami vairāki pārgājienu maršruti, kuri ilgst no divām līdz septiņām dienām, lai izietu šo ceļa posmu. Populārākais ir visai grūts un sarežģīts gājiens 43 kilometru garumā pa brīnišķīgām augstienēm. Tā pieveikšanai nepieciešamas aptuveni četras dienas, jo gājiens tiešām nav viegls, tomēr piedzīvotais ir tā vērts.


Turklāt vienalga, cik attēlus būsiet redzējuši, inku Zudušās pilsētas krāšņums tajās nav ietverams, un tā jāredz paša acīm.

Atklāt Galapagu salas

Foto: Publicitātes foto

Daudzos ceļojumu portālos šīs dzīvības pārpilnās, neparastās salas Ekvatora tuvumā iekļautas kā labākā vieta atpūtai. Arī TripAdvisor lietotāji tās ierindojuši starp lieliskākajām apskates vietām uz planētas Zeme, kas noteikti būtu jāredz.

Labs veids, kā salas apskatīt, ir doties kruīzā pa tām. Protams, iespējams izvēlēties arī vienu no Darvina atklājumu salām un izbaudīt tās krāšņumu.

Vairāk par dabas daudzveidību Galapagu salās, lasiet šeit.

Izbaudīt ziemeļblāzmu

Foto: Vida Press

Šis viennozīmīgi ir pasaules skaistākais gaismu šovs. Parasti ziemeļblāzmu iespējams novērot ziemeļu puslodē, pēc iespējas tuvāk Ziemeļu polārajam lokam.

Tradicionāli ziemā kāvus novēro Kanādā, Somijā, Aļaskā, Grenlandē, Norvēģijā, Zviedrijā un Islandē – vienā no populārākajām ziemeļblāzmas vērošanas vietām. Arī Latvijā reizēm redzama šī skaistā parādība.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Vairāk par ziemeļblāzmas vērošanu Norvēģijā lasiet šeit.

Apmeklēt Amalfī krastu Itālijā

Šis stilīgais un romantiskais Itālijas krasta reģions nav tikai bagātnieku izklaide – it īpaši tagad, kad vasaras tūristu pūļi ir izklīduši, tā ir viena no skaistākajām vietām pasaulē. Gar tirkīzzilo piekrasti, piespiedušās kalnu nogāzēm rindojas brīnišķīgas, mazas un krāsainas pilsētiņas, kur atrodami ne vien elpu aizraujoši skati un vēsturiski apskates objekti, bet arī īsti itāliskas naktsmītnes un izcili restorāni.

Foto: Shutterstock

Labākais veids, kā iepazīt Amalfi piekrasti ir doties gar krastu pa vienu no skaistākajiem pasaules ceļiem, izbaudot gandrīz 50 kilometrus garu, brīnišķīgu braucienu. Īpaši skaisti viss izskatīsies, ja paši nesēdēsiet pie stūres, jo šoferējot būsiet pārāk aizņemti ar līkumotā ceļa uzmanīšanu un nevarēsiet izbaudīt ainavu.

Vairāk par šo paradīzei līdzīgo piekrasti lasiet šeit.

Nofotografēt 'lielo piecinieku' safari

Foto: Vida Press

Ja jau kopš bērnības labprāt skatieties dabas filmas par Āfriku, laiks doties ceļojumā un piepildīt bērnu dienu sapņus. Piemēram, Dienvidāfrikā esošajā Krūgera nacionālajā parkā iespējams sastapt visu Āfrikas dzīvnieku "lielo piecinieku" – lauvas, leopardus, ziloņus, bifeļus un degunradžus. Plus vēl bariem citu brīnišķīgu savannas iemītnieku.

Foto: Vida Press

Arī tiem, kas aizraujas ar putnu vērošanu, Āfrika šķitīs īsta paradīze, jo, piemēram, minētajā rezervātā sastopamas vairāk nekā 500 putnu sugas, nemaz nerunājot par 100 reptiļu un 150 zīdītāju sugu pārstāvjiem.

Interesants apskates objekts Dienvidāfrikā ir arī pastaigu ceļš virs koku galotnēm, kas atgādina milzu čūsku. Par to, lasiet šeit.

Doties fantastiskā 'roudtripā'

Ceļojums kopā ar labākajiem draugiem – kas gan var būt labāks par to? Protams, ar tuviem cilvēkiem var doties, kur deguns rāda, un vienmēr būs labi, tomēr, var izvēlēties arī izcilus ceļus, ko izbraukt un apskatīt. Pie šādiem ikoniskiem maršrutiem var minēt ASV 66 Ceļu (Route 66), kas tiek dēvēts arī par pasaules slavenāko lielceļu. Tas izbūvēts 1926. gadā un šķērso astoņus ASV štatus – Ilinoisu, Misūri, Kanzasu, Oklahomu, Teksasu, Ņūmeksiku, Arizonu un Kaliforniju.

Vēl viens ikonisks maršruts, kas būs arī atklājumiem un piedzīvojumiem bagāts ved apkārt Islandei pa Gredzena ceļu jeb Ring Road apkārt salai. Ceļa malās ir izvietojusies lielākā daļa salas apskates objektu.

Par pasaules skaistākajiem ceļiem vairāk lasiet šeit.

Spert kāju uz Antarktīdas ledus

Nesen Latviju satrauca un saviļņoja Zanes Eniņas akcija, vēloties savākt līdzekļus braucienam uz Antarktīdu. Viņai izdevās īstenot savu sapni. Tomēr ledainais kontinents un tā apskate būtu jāiekļauj jebkura īsta ceļotāja vēlamo apskates objektu sarakstā, jo tā ir viena no pasaules neparastākajām vietām. Jāapvelk vien ļoti silti zābaki!

Foto: Reuters/Scanpix

Antarktīda ir aukstākā vieta uz zemeslodes, tomēr nākamgad apritēs jau 50 gadi, kopš tūristi var un labprāt arī dodas komerciāli organizētos ceļojumos uz dienvidiem, līdz pašam "galam". Pašlaik ceļojumus uz Antarktīdu organizē aptuveni ducis tūrkompāniju Argentīnā, Austrālijā, Čīlē un Jaunzēlandē, raksta CNN Travel. To saraksts pieejams Starptautiskās Antarktīdas tūroperatoru asociācijas mājaslapā. Antarktīdu vislabāk doties apskatīt no novembra līdz martam, kad tur ir vasara un salīdzinoši silts.

Izbraukt ar Transsibīrijas vilcienu

Daudziem latviešiem brauciens ar Transsibīrijas ekspresi varētu būt ne tikai traks piedzīvojums, bet arī kas līdzīgs svētceļojumam uz radinieku moku vietām. Tomēr šis brauciens būs arī nenoliedzami iespaidīgs.

Transsibīrijas dzelzceļa līnija savieno Maskavu un Vladivastoku. Sliedes šajā ceļā vijas 9300 kilometru garumā, tādēļ to pieveikšanai nepieciešamas veselas septiņas dienas. CNN iesaka apbruņoties ar krievu nacionālo dzērienu degvīnu un tomēr ieplānot vairākas pieturas šajā braucienā, lai apskatītu Krievijas plašās āres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!