Sokotra ir neliels salu arhipelāgs Indijas okeānā, kas sastāv no četrām salām. Tā lielāko salu arī sauc par Sokotru. Uz šīs salas ainava tiešām ir kā no citas planētas. Salā sastopams liels skaits īpašu augu un dzīvnieku sugu, kādas neredzēsiet nekur citur pasaulē, tādēļ šo vietu mēdz dēvēt arī par arābu Ēdenes dārzu, Mazo Madagaskaru un arābu Galapagu salām.

Tieši daba un tās skaistums ir galvenais Sokotras tūristu piesaistes magnēts, jo salīdzinoši mazā teritorijā iespējams vērot milzīgu dabas un ainavu daudzveidību – jūra, kalni, pludmales un kristāldzidri avoti, oāzes un apvidi, kas atgādina Mēness virsmu.

Salu simbols ir pūķa asins koki, kas sastopami tikai šajā vietā. Tie aug Dixam plato. Vietējie iedzīvotāji tic šī koka noslēpumainajam spēkam. Ja koka mizu vai lapas sasmalcina, izdalās sarkani sveķi. Pakasot nost koka miziņu, var redzēt asinīm līdzīgu šķidrumu.

trivoo.net
Salā sastopamas arī mazo baobabu audzes, kas neviļus liek domāt par "Mazo princi" tepat pie mums uz Zemes, dīvainie pudeļkoki, gurķu koki un citi īpatnēji augi. Sala ir gluži kā dabas izveidots botāniskais dārzs un katra ekotūrista sapnis, bet derēs arī salīdzinājums ar Alises brīnumzemi. Lielākā daļa no salas floras un faunas ir unikāla, pateicoties salas izolācijai no
Āfrikas
kontinenta pēdējos sešus līdz septiņus miljonus gadus.
Sokotras piekrastē noteikti vērts apskatīt
Detwa
Lagūna, smilšainās pludmales un tuksnešu ainavas pie Aomakas. Ievērības cienīgi ir arī Hadžira kalni,
Wadi Dirhur
kanjons un kalnu oāze – Sokotras Paradīzes stūrītis.
 
Tāpat, esot šajā vietā jāredz,
Archer
gleznainā piekraste, kur masīvas smilšu kāpas ielenkušas grandiozās okeāna klintis, Erisela (
Errisel
)  rags un
Hombil
plato. Tūrisma aģentūras piedāvā arī pārgājienu uz
Kalyusan
baseiniem. Salas krastos var vērot delfīnus un atpūsties vientuļās pludmalēs, savukārt zaļojošā Ajheftas (
Ayheft
) aiza ir vienīgā vieta uz salas, kur lietus nav retums. Interesants ir arī Kuansijas
(Qalansyia
) zvejnieku ciemats. Nokļūt arhipelāga lielākajā salā piedāvā vairākas Latvijas tūrisma aģentūras - ceļojumi paredzēti 2015. gadā janvārī, februārī un martā. To izmaksas ir 2000 līdz 3000 eiro atkarībā no tā, kādu aģentūru izvēlas. Protams, var plānot ceļojumu arī paši. Piemēram, jāmeklē lidojumu biļetes vispirms uz Stambulu un tālāk uz Jemenu, no kurienes uz salu var nokļūt salā lidojot.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!