Foto: Shutterstock

Lai gan Eiropa ir otrs mazākais kontinents, apskatīt Eiropu dodas vairāk nekā puse no tūristiem visā pasaulē. 7 no 10 visvairāk apmeklētajām valstīm pasaulē ir tieši Eiropas valstis. Taču nav grūti saprast kādēļ – Eiropā ir labi saglabājies kultūras mantojums, bagāta vēsture, efektīva infrastruktūra u.c.

Kuras tad ir tūristu iecienītākās Eiropas pilsētas, kurās tiek uzņemtas visvairāk fotogrāfijas? Lai atbildētu uz šo jautājumu, datorzinātņu profesors Tanels Tamets (Tanel Tammet) izveidoja Sightsmap.com interaktīvo karti.

Saskaņā ar šo pētījumu tika noskaidrotas visvairāk fotografētās pilsētas Eiropā:

1. Roma

Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas galvaspilsēta Roma ir visvairāk fotografētā pilsēta Eiropā. Tā apbur tūristus ar savu plašo un krāšņo vēsturisko, kā arī mūsdienīgo arhitektūras pieminekļu bagātību. 

2. Barselona


Barselona ir viens no Spānijas populārākajiem galamērķiem, jo tā piedāvā lielu daudzveidību – gan vēsturisku pieminekļu apskati, gan skaistu dabu, gan gardus un izsmalcinātus ēdienus, gan arī lielisku iepirkšanos un krāšņu naktsdzīvi.

3. Parīze

Foto: Shutterstock

Piesaistot vairāk nekā 45 miljonus apmeklētāju gadā, Parīze ir kļuvusi par populārāko tūristu galamērķi visā pasaulē. Parīze pazīstama ar savu romantisko gaisotni un dažādām attīstītām un popularitāti guvušām nozarēm, piemēram, biznesa, izklaides, modes, mākslas un kultūras industrijām.

4. Stambula

Foto: DELFI

Stambula ir lielākā pilsēta Turcijā un daudzus tūristus piesaista ar to, ka tā savieno Āziju un Eiropu, tādējādi kļūstot par vienīgo pilsētu pasaulē, kas savieno divus kontinentus.

5. Venēcija

Foto: Publicitātes foto

Venēcija atrodas ziemeļaustrumu Itālijā. Gleznainie ūdensceļi, skaistiem tilti un kanāli, kā arī vēsturiskā arhitektūra padara Venēciju par vienu no romantiskākajām pilsētām pasaulē.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no portāla www.touropia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!