Neesmu pārsteigts, ka vairs nestrādāju ar Latvijas izlasi - tā intervijā izdevumam "Sporta Avīze" saka zviedru speciālists Kurts Lindstrēms, ar kuru Latvijas hokeja federācija (LHF) nolēma nepagarināt līgumu.
Kā ziņots, pagājušajā nedēļā LHF valde nolēma nepagarināt līgumu ar Lindstrēmu, bet par Latvijas izlases galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Leonīdu Beresņevu. Lindstrēms par Latvijas izlases galveno treneri nostrādāja trīs gadus, un labākais sasniegums bija šogad pasaules čempionātā izcīnītā septītā vieta.

"Zināju, ka iepriekšējā vienošanās beidzās 2004.gada 1.jūnijā, taču domāju, ka kontrakts tiks pagarināts. Pārrunās galvenais nebija atalgojuma palielināšana," sarunā ar "Sporta Avīze" saka Lindstrēms. "Nostrādājot trīs gadus Latvijā, pārliecinājos, ka nekas vairs nespēj pārsteigt. Tā bija laba mācība, un esmu daudz apguvis."

"Neesmu pārsteigts par to, ka vairs nestrādāju ar Latvijas izlasi, jo apzinājos, ka līgums beidzās jūnija pirmajā dienā. Mans laiks beidzies, un tas ir fakts. Tāpēc nevēlos sākt kritizēt [LHF prezidenta] Lipmana darbību vai federāciju. Nenoliedzami, trīs gadu laikā esmu daudz uzzinājis, taču nebūtu pareizi no manas puses tagad mēģināt nomelnot vienu vai otru personu," turpina Lindstrēms. "Taču vairākkārt man šķita, ka uz federāciju un tās pārstāvjiem kāds izdara spiedienu. Lipmans daudz un bieži runāja par vajadzību paņemt izlasē Oļegu Znaroku. Taču lielākā daļa komandas nevēlējās viņu redzēt galvenā trenera amatā. Man nav personisku pretenziju pret Znaroku, tomēr nav iespējams veikt darbu, ja spēlētāju nostāja ir pret viņu."

Atceroties darbu Latvijas izlasē, Lindstrēms saka, ka visgrūtāk vienmēr bijis pavasarī pirms pasaules čempionāta. "Vissarežģītākais periods katru gadu pienāca pirms pasaules čempionāta, kad valstsvienībai notika treniņnometne. Visi mūs interesējošie jautājumi, kuri bija saistīti ar spēlētājiem, vienmēr tika risināti ar krietnu nokavēšanos, piemēram, apdrošināšanas un inventāra iegāde. Tas ievērojami traucēja man kā galvenajam trenerim, jo hokejisti nespēja simtprocentīgi koncentrēties darbam treniņos."

Lindstrēms arī atklāja, ka viņam ir vairāki darba piedāvājumi no vairākiem Somijas, Zviedrijas un Šveices klubiem, taču pagaidām viņš nevēlas strādāt klubā. Piedāvājumus esot izteikušas arī Zviedrijas un Somijas hokeja federācijas.

Lindstrēms uzskata, ka Latvijā hokeja dzīve ir ļoti nesakārtota un ir vēl daudz darāmā, lai Latvija kļūtu par hokeja lielvalsti. "Esmu strādājis Zviedrijā un Somijā, kuras varētu pieskaitīt šo lielvalstu pulkam. Tas kā hokejs tiek organizēts šajās zemēs un Latvijā, ir kā diena pret nakti, un mēs lieliski zinām, kuru valsti varētu apzīmēt ar nakti," piebilst zviedru treneris.

Arī runājot par 2006.gada pasaules čempionātu, kura rīkošanas tiesības ir Latvijai, Lindstrēms saka, ka daudz kas nav izdarīts, tomēr cer, ka sacensības notiks Latvijā. "Pats ceru, ka viss izdosies un čempionāts būs. Jāiekļauj pasaules meistarsacīkšu apritē jaunas pilsētas, nevis tikai Helsinki, Stokholma, Cīrihe un vēl pāris. Tiešām ceru, ka man būs prieks 2006.gada pasaules čempionātu apmeklēt Latvijā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!