Foto: Shutterstock
Melisani ezers, ko mēdz dēvēt arī par Nimfu ezeru, atrodas Grieķijai piederošajā Kefalonijas salā. Tas "noslēpies" alā, kurai 1953. gadā zemestrīces rezultātā iebrucis "jumts". Kopš tā laika pazemes ezeru sasniedz saules stari, rotaļājoties tā tirkīzzilajā un dzidrajā ūdenī.
Ala ar tādu pašu nosaukumu kā ezeram ir varena – 3,5 kilometrus gara un 36 metrus augsta. Melisani ezeru oficiāli atklāja tikai 1951. gadā, bet nostāsti par to klejojuši jau kopš grieķu mitoloģijas veidošanās laikiem un vietējie par to noteikti zinājuši, jo tajā atrasti dažādi priekšmeti.

Šo vietu, ko aptver bagātīgs mežs, mēdz dēvēt arī par Nimfu ezeru. Leģenda vēsta, ka tajā neatbildētas mīlestības dēļ noslīcinājusies nimfa Melisani.

Foto: Shutterstock

Ezerā ir arī neliela saliņa, ko dēvē par Pāna patvērumu. Tur atrasti vairāki arheoloģiski vērtīgi priekšmeti, tostarp māla disks, uz kā attēlotas dejojošas nimfas, māla šķīvis, uz kura redzams nimfu gājiens, un mazs šķīvītis ar sievietes figūru. Visi šie atradumi glabājas Argostoli arheoloģijas muzejā, teikts Grieķijas tūrisma portālā "Visit Greece".

Ezers ir ļoti iecienīts tūrisma objekts, bet tajā var nokļūt, braucot ar laivu un tikai gida pavadībā. Tie, kas iekļuvuši pazemes ezera valstībā, var apbrīnot zilganzaļo un kristāldzidro ūdeni, kas šķiet pilnīgi caurspīdīgs, stalaktītus un citus unikālus dabas mākslas darbus šajā ezerā, kas atzīts par vienu no tīrākajiem pasaulē.

Ezera dibenu klāj zeltainas krāsas akmeņi, kas ir īpaši pamanāmi dienas vidū, kad saules stari iespīd tieši alā. Šajos brīžos ūdens ir tik dzidrs, ka pat nevar saprast – laivas peld pa ūdeni vai pa debesjumu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!