Makdonalda ezers (McDonald) ir viens no Ledāju Nacionālā parka (Glacier National Park) lielākajiem un skaistākajiem ezeriem. Tas atrodas Montānas štata ziemeļos, ASV. Ezers ir aptuveni 16 kilometrus garš, 1,6 kilometrus plats un 130 metrus dziļš.

Makdonalda ezers izveidojās pēc ledus kušanas un erozijas, un tagad tas kā liela bļoda mirdz uz kalnu pamatnes. Krāšņās kalnu grēdas ne tikai nodrošina iespaidīgu ainavu, bet arī rada ezera apkaimē mitru un maigu klimatu.

Meži šeit ir blīvi un lekni, tajos pārsvarā aug rietumu sarkanā ciedra un velnarutka koki. Ielejā ir sastopamas krāšņas savvaļas puķes, no kurām vislielāko uzmanību piesaista baltas krāsas, dūres lieluma ziedi “beargrass”. Pārsteidzošā un daudzveidīgā ieleja ir dzīvesvieta arī daudziem dzīvniekiem – grizli lāčiem, Kanādas aļņiem, kalnu kazām, bizoniem, Kanādas lūšiem u.c. Tāpat ezera apkaimē mīt daudz skaistu putnu – lielais zilais gārnis, ērglis, lielais piekūns, tundras gulbis un daudzi citi.

Ezers ikvienu apmeklētāju sajūsmina ar dzidro un caurspīdīgo ūdeni, kā arī ar dažādu formu un izmēru krāsainajiem oļiem, kas izkaisīti pa visu krastu un skaisti mirguļo arī ezera ūdeņos. Tieši neparastie un spilgtie akmeņi šo ezeru padara tik unikālu un pievelk gan daudzus tūristus, gan fotogrāfus. Tur ir pat tādas neierastas krāsas kā violetas un tirkīzzilas krāsas akmeņi. Visticamā, tie radušies ledāju kušanas iespaidā sabrūkot klintīm un apkārtējiem kalnu iežiem.

Uz parku tūristi ierodas baudīt senās un nelīdzenās klintis, skaistos ezerus, biezos mežus un gleznainos ūdenskritumus. Daudzus piesaista iespēja doties garos pārgājienos, rīkot piknikus, kā arī zvejot.

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāliem www.americanwesttravel.com, www.weirdworldfacts.com, vilingstore.net.

themes download

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!