Kelimutu ezeri Flores salā Indonēzijā veidojušies vulkāniskos krāteros. Jāsāk ar to, ka ir trīs ezeri netālu viens no otra, kuru ūdens visbiežāk ir sarkanbrūns, zaļš vai zils. Šis fenomens novērojams, paticoties tvaikiem, kas nāk no vulkāna un izraisa ķīmiskas reakcijas ezeru ūdenī, kas ir pārpilns minerālvielām.

Protams, ka ar šo vietu izsenis saistās vietējās leģendas, un salas iemītnieki tic, ka ezeros mūžīgo mieru radušas senču dvēseles. Savukārt ūdens krāsa liecinot par garu noskaņojumu. Gars nav joka lieta, un tā stāvokli nekad nevar paredzēt, tāpēc nevarot paredzēt arī ūdens krāsu, kas retos gadījumos iegūst pat baltu vai melnu krāsu. 

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmais ezers ieguvis nosaukumu "Tiwu Ata Mbupu" jeb Senču dvēseļu ezers, otro sauc par "Tiwu Nuwa Muri Koo Fai" jeb Jauno ļaužu dvēseļu ezeru, bet trešais ir "Tiwu Ata Polo" jeb ļauno garu ezers.

Šī ir unikāla vieta, tāpēc tā atzīta par aizsargājamu un atrodas nacionālajā dabas parkā. Tajā iespējams apskatīt arī vairākus vulkānus.

Kad turp doties?

Vislabāk šo vietu apmeklēt laikā, kad nav lietus sezona, tātad no aprīļa līdz septembrim.

Zinātāji iesaka ezerus apskatīt no rīta, kad debesis vēl neklāj mākoņi, vai saulrietā, kad krāsas ir īpaši izteiktas.

Kā tur nokļūt?

Tuvākās lidostas ir Maumerē un Endē. Tāpat tūristi bieži turp dodas ar nelielu lidmašīnu no Bali. Taka uz ezeriem sākas netālu esošajā Moni ciemā un gājiens aizņems aptuveni 30 minūtes.


Raksta tapšanā izmantota informācija no placestoseeinyourlifetime.com un florestourism.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!