Foto: Reuters/Scanpix

Lai pavadītu skaistu un smaržīgu dienu, jādodas uz Keukenhofas (Keukenhof) ziedu parku Holandē.

Parks sastāv no vairākiem dārziem, kuri atspoguļo jaunākās ziedu šķirnes un tendences. Šeit ikviens tūrists var baudīt ziedu skaistumu, kā arī smelties iedvesmu savai mājai un dārzam.

Amsterdamas dārzs stiepjas gar kanāla malu un to ir iespējams vērot arī no ūdens. Šeit var gūt idejas dārzkopībai mājas apstākļos – ziedu podiņiem istabā un uz balkona.

Garšaugu dārzā var aplūkot daudzveidīgus garšaugus un saldi smaržojošas sīpolpuķes, piemēram, hiacintes, narcises un tulpes.

Inovāciju dārzs atklāj jaunākās ziedu tendences un pārsteidz ar interesantām formām un unikālu krāsu salikumiem. Šeit redzamās sīpolpuķes ir vairāku gadu audzēšanas darbs, un daži veidi vēl nav pieejami pārdošanā.

Kukaiņu dārzā ir daudz bišu, tauriņu un kukaiņu. Šajā dārzā varēsi iedvesmoties un uzzināt, kā un kādus ziedus stādīt dārzā, lai tos aplido tauriņi un bites.

Modes dārzs tev atklās, kā dažādām mēbelēm un interjera aksesuāriem dot otro elpu, izvietojot tos dārzā. Šeit varēsi uzņemt lielu radošuma motivāciju.

Roba iedvesmas dārzu veidojis slavenākais Holandes dārznieks Robs Verlindens (Rob Verlinden). Dārzs ir izveidots kuba formā, un tā galvenā iezīme ir liels dīķis.

Romantiskajā dārzā sīpolpuķes ir skaistos un maigos pasteļtoņos. Šis dārzs ir ļoti piemērots romantikas baudīšanai, jo tas valdzina un iedvesmo priecāties.

Pašbildes uzņemšanai piemērotais dārzs ir radies, iedvesmojoties no Vincenta van Goga pašportretiem, kuru šajā dārzā netrūkst. Apmeklētāji tiek mudināti parka skaistajās ainavās uzņemt savas pašbildes.

Vēsturiskajā dārzā var apskatīt tulpju izmaiņas 400 gadu garumā. Šajā dārzā ikviens var uzzināt par tulpju izcelsmi un to, kāpēc tieši tulpe ir Holandes ikona.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no portāla www.keukenhof.nl.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!