Daudzi uzskata, ka 1 dolārs ir pārāk maza naudas summa un par to nav iespējams neko iegādāties, taču tā nebūt nav. Kā izrādās, par 1 dolāru var nopirkt ne tikai šokolādīti un košļājamo gumiju, bet dažādas interesantas lietas, par ko daudzi pat neaizdomājas, kā arī izmantot dažādus pakalpojumus.

Portālā interesnooo.com apkopotas dažādas idejas, ko var iegādāties par 1 dolāru, mudinot cilvēkus domāt ne tikai par priekšmetiem un taustāmām lietām, bet aizdomāties tālāk.

1. Kambodžā ir ļoti liela izvēle ar lietām un pakalpojumiem, ko var iegādāties par 1 dolāru – 2 alus glāzes "laimīgajās stundās", kokvilnas šalle, kas ir tradicionālā galvassega, 3 kraukšķīgi cepti zirnekļi, 20 minūšu ilgs zivtiņu pedikīrs, 4 litri dzeramā ūdens, divas bundžiņas "Coca-Cola", 2 pitaijas jeb pūķa augļus vai 50 gramus Dānijas zilā siera. Turklāt par 1 dolāru var izmazgāt veselu kilogramu veļas publiskajā veļas mazgātavā.

2. Austrijā, Vīnē var iegādāties maizes klaipu ar nosaukumu "Kornspitz".

3. Filipīnās par 1 dolāru var izbaudīt 30 minūšu ilgu pēdu masāžu, apgriezt matus vīriešiem ar īsu matu griezumu, nopirkt 28 "Marlboro" cigaretes, kafiju vietējā veikaliņā "7Eleven", 3 AA tipa baterijas, 2 stundas izmantot interneta pakalpojumus, nopirkt 4 virtuļus kafejnīcā "Mr. Donut", nobraukt 2 kilometrus ar taksometru, nopirkt 4 litrus dzeramā ūdens vai daudz, daudz rīsus.

Foto: PantherMedia/Scanpix

4. Spānijā, Kanāriju salās, it īpaši Tenerifē, par 1 dolāru var nopirkt kafijas tasi (pilsētā, nevis kūrortos).

5. Vjetnamā var izīrēt velosipēdu uz vienu dienu, izdzert 2 kafijas tases ar pienu, pasūtīt vienu vjetnamiešu zupas "Pho" šķīvi, izmazgāt veļu publiskajā veļas mazgātavā, nopirkt 250 gramus ingvera sukādes, 40 paipalu olas, 1 tradicionālo vjetnamiešu cepuri (konusveida), 1 vai 2 laikrakstus, 1 DVD, 7 litrus dzeramā ūdens, 2 biļetes uz Literatūras Templi Hanojā, 1,25 litrus benzīna.

6. Lielbritānijā par šo mazo naudas summu var iegādāties pus litru benzīna, 2 cigaretes, 3 ābolus vai laikrakstu.

7. Horvātijā var nopirkt vienu lielu porciju saldējuma.

8. Dānijā savukārt par 1 dolāru var iegādāties litru piena, ciabatu maiznīcā "Godthaabsvej" vai marku pastkartītei.

9. Ungārijā, Budapeštā 1 dolārs ļaus nopirkt 1 saldējumu, 4 mazus ābolus, 1 hamburgeru, 1 pastkarti vai pusstundu izmantot autostāvvietu vecpilsētā.

10. Turcijā 1 dolāru maksā 1 autobusa biļete, bundžiņa "Coca-Cola", sviestmaize, tase tējas, 2 vai 3 avīzes, 1 kilograms apelsīnu vai ābolu, puskilograms banānu, 2 pudeles dzeramā ūdens (katra 0,5 litri), divi maizes klaipi.

11. Itālijā var nopirkt vīna pudeli, 1 kilogramu spageti makaronus, 6 minerālūdens pudeles vai 1 tableti ibuprofēna.

12. Kolumbijā, Bogotā par 1 dolāru var iegādāties 1 tasi kafijas un dažas smalkmaizītes.

13. Dienvidkorejā, Seulā 1 dolāru maksā brauciens ar autobusu vai metro.

14. Taizemē ir plaša izvēle, ko iegādāties, ja kabatā ir 1 dolārs: 4 litri dzeramā ūdens, 1,5 litri gāzēts minerālūdens, stundu ilga saruna pa mobilo telefonu (vietējiem zvaniem), angļu laikraksts "Bangkok Post", brauciens līdz 8 stacijām ar Bangkokas gaisa vilcienu, 3 porcijas mīksta piena saldējuma "Dairy Queen", Thai ēdiens – karijs ar rīsiem, vairāki kilometri ar taksometru vai divi litri "Coca-Cola" pudele.

15. Ēģiptē par 1 dolāru var ieturēt kārtīgu maltīti, kurā ietilpst rīsi, makaroni, cepti sīpoli, lēcas un saldajā ēdienā virtulis.

16. Tāpat arī Indijā var jauki un kārtīgi paēst par tikai 1 dolāru.

17. Kostarikā var nopirkt papaiju, ananāsu vai arbūzu.

18. Portugālē var nobaudīt tasi espresso (taču ne lidostā).

19. Laosā par 1 dolāru var nopirkt aukstu alu "Lao", 1 sviestmaizi ar bekonu un sieru, 4 ruļļus tualetes papīra, 2 kafijas tasītes, 2 bagetes Skandināvijas maiznīcā, 16 vidēja izmēra banānus, 1 stundu var izmantot internetu (tūristu rajonos tikai pusstundu), nopirkt 3 litrus dzeramā ūdens vai 2 kruasānus.

20. Austrālijā var nopirkt loterijas biļeti, ar iespēju laimēt tik daudz naudas, lai pietiktu 2 nedēļu ilgam ceļojumam.

21. Jordānijā par šo mazo naudas summu var iegādāties čipsu paku vai 2 kafijas krūzes no kafijas automāta.

22. ASV, Losandželosā var izbraukt ar zilo autobusu vai atstāt automašīnu stāvvietā uz stundu.

23. Nikaragvā par 1 dolāru var nopirkt alus pudeli.

24. Argentīnā, Buenosairesā sanāk brauciens ar autobusu vai metro, daudz augļi, pīta rokassprādze vai pāris smalkmaizītes.

25. Belizā var iegādāties ceptus banānus, ko piedāvā tirgotāji uz ielām.

26. Indonēzijā, Manado par 1 dolāru var ieturēt kārtīgu maltīti ar rīsiem, ceptu vistas gaļu, dārzeņiem, minerālūdeni un augļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!