Foto: Reuters/Scanpix
Ceļojumi allaž saistās ar zināmām, nereti lielām, izmaksām, bet ne vienmēr jātērē desmitiem vai pat simtiem eiro, lai atklātu un iepazītu interesantas vietas.

Ekonomiskajiem ceļotājiem, kas plāno apmeklēt Berlīni, lieti noderēs portāla The Local izveidotais apkopojums, kurā uzskaitītas dažādas apskates un izpriecu vietas, kuras var apmeklēt bez maksas vai, samaksājot ne vairāk par vidusmēra kafijas tasītes cenu.

Žandarmu tirgus laukums un katedrāles

Žandarmu tirgus laukums ir laukums Berlīnes centrā, kurā atrodas koncertzāle, franču katedrāle un vācu katedrāle. Tā ir viena no visskaistākajām vietām Vācijas galvaspilsētas centrā. Ieeja vācu katedrālē, kurā izvietota parlamentārās demokrātijas vēstures izstāde, ir bezmaksas, bet par ieeju franču katedrālē jāšķiras no nieka trim eiro.

Terora topogrāfija

Terora topogrāfija ir izstāžu centrs un muzejs Berlīnē, kurš, kā teikts tā aprakstā, veltīts "nacistu režīma noziedzīgajiem nodarījumiem". Ēka atrodas vietā, kur līdz Otrā pasaules kara beigām atradās SS un Imperiālā drošības dienesta galvenā mītne.

Checkpoint Charlie

Foto: Reuters/Scanpix

Frīdrihštrāses ielā esošais pierobežas kontrolpunkts "Checkpoint Charlie" ir apmeklējams pilnībā bez maksas. Ja neskaita suvenīru tirgotāju pūli, kuri jums labprāt pārdotu piemiņas nieciņus par pārsteidzoši augstām cenām. Galu galā, neviens jūs nespiež šos suvenīrus pirkt, vai tiesa?

Reihstāgs

Lai cik dīvaini tas nebūtu, Reihstāgatāga apmeklējums, tostarp arī tā slavenā kupola apskatīšana, nemaksā ne centu. Vēlaties aplūkot Berlīni no Vācijas demokrātijas sirds? Piesakieties apmeklējumam un reģistrējieties tiešsaistē. Jāpiebilst, ka apmekētājiem noteikti jāņem līdzi personu apliecinošs dokuments - ID karte vai pase.

Šokolādes muzejs

Viens no pazīstamākajiem šokolādes ražotājiem Vācijā, "Ritter Sport", var lepoties arī ar Berlīnē vienīgo filiāli "Ritter Schokowelt" veidolā. Par šokolādes vēsturi var uzzināt bez maksas, bet, ja ir vēlme iegādāties kādu kārumu vai izveidot pašam savu šokolādes veidu, maks būs jāpatukšo - atbilstoši izvēlētajiem našķiem.

Humbolta kaste

Humbolta kaste ir "muzejs par muzeju, kurš apmeklētājiem vēl nav vēris savas durvis". Īsāk sakot, tā ir celtne, kas veltīta restaurējamajai Imperatora pilij Berlīnes centrā. Muzejā tiek stāstīts par to, kā tiek tērēti nodokļu maksātāju līdzekļi un cik aizraujošs būs pils apmeklējums pēc projekta beigām. Muzeja ieejas maksa – 3 eiro.

Šarlotenburgas pils

Par ieeju pilī būs jāšķiras no summas, kas ir ārpus mūsu noteiktā budžeta, taču pils apkārtni un parku var baudīt pilnīgi bez maksas. Ideāla vieta pastaigai vai skrējienam saulainā dienā.

Muzejs 'Kultur Bauerei'


Ieeja muzejā, kas veltīts dzīvei Vācijas Demokrātiskajā Republikā, ir bezmaksas. Maksāt nāksies tad, ja vēlēsities apmeklēt muzeja bāru, restorānu vai kinoteātri. Starp citu, pati ēka arī ir ievērības cienīga, jo kādreiz tajā atradās alus darītava, kura ir izcils 19.gadsimta beigu Vācijas industriālās arhitektūras piemērs.

East Side Gallery

Viena no slavenākajām brīvdabas laikmetīgās mākslas izstāžu vietām visā pasaulē. Galvenokārt te aplūkojami grafiti, lai gan iespējams atrast darbus, kurus grūti nodēvēt par grafiti. Tur varēsiet bez maksas aplūkot 101 mākslas darbu, un tas jūs nodarbinās uz samērā ilgu laiku.

Memoriāls

Šī 2005.gadā atklātā memoriāla pilnais nosaukums ir - memoriāls Berlīnē noslepkavoto Eiropas ebreju piemiņai. Šis memoriāls sastāv no vairāk nekā 2700 pelēkām plāksnēm. Zem tām ierīkots izstāžu centrs, bet netālu atrodami mazāki memoriāli nogalināto romu, kā arī homoseksuāļu un nacistiskās eitanāzijas upuru piemiņai.

Brandenburgas vārti

Tas, kas daudzkārt redzēts atklātnēs, avīzēs, uz alus pudeļu etiķetēm un citur, ir apskatāms arī dzīvē! Apvienotās Berlīnes simbols pilsētā atrodas kopš 1791.gada, un ir kļuvis par daudzu vēstures notikumu liecinieku – sākot ar Napoleona iebrukumu, līdz pat vēsturiskajai frāzei par neatkarības atgūšanu: "nojaukt šo mūri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!