Lai nu kam, bet tiltam pār upi vai kalnu bezdibeni vajadzētu iedvest zināmu drošības sajūtu. Tomēr ne visi tilti liek tā justies, pat ja tie visādi citādi ir ļoti droši. Ieskaties šajos foto - būtu dūša pastaigāties pa šiem tiltiem?

Iekārtais Kapilano tilts, Kanāda

Iekārtais Kapilano tilts Vankuverā, Kanādā ir populāra tūristu apskates vieta jau vairāk nekā 120 gadus. Tas ir garākais iekārtais tilts Kanādā. Uzbūvēts no kaņepāju virvēm 1889.gadā, vēlāk pārbūvēts, izmantojot kabeļu vadus. Karājas 70 metru augstumā un savieno divus upes krastus, kas atrodas 137 metru attālumā.

Siduhe tilts, Ķīna

Foto: Publicitātes foto

Siduhe tilts jeb tilts pār Si Du upi ir pats augstākais tilts pasaulē (496 metri) - ne katrs spēj nostāties tā vidū un paraudzīties lejup. Zem tā varētu novietot debesskrāpi "Empire State Building". Būve atvērta 2009.gadā. Iekļūstiet šeit sastrēgumā, un galva vienā mirklī būs pilna ar ainiņām no nelāgām filmām, kur visas nelaimes sākās brīdī, kad galvenie varoņi bija uz tilta!

Kukuma tilts, Gana

Ir daudz dzirdēts, ka tieši tropiskajos mežos ir visbriesmīgākie iekārtie tilti. Nekad nav īsti skaidrs, kas un no kā tos ir būvējis. Kukuma tilts tāda paša nosaukuma dabas parkā Ganā ir tieši šāds "gadījums". 350 metrus garā konstrukcija, kas šūpojas vējā un nodreb no katra soļa, liek adrenalīnam uzskriet debesīs. Līdz zemei vairāk nekā 40 metri....

Kavarau tilts, Jaunzēlande

Ja 43 metru augstumā iekārtais tilts jums nešķiet gana iespaidīgs - pamēģiniet nolēkt no tā! Tilts ir iecienīta gumijlēkšanas vieta. Vietējie apgalvo, ka tieši no šī tilta nolēcis pasaulē pirmais cilvēks, kura kājas bija sasietas ar gumiju.

Carrick-a-Rede virvju tilts, Ziemeļīrija

Tilts savieno kontinentālo daļu ar nelielu salu. Iesākumā šis nelielais tilts var šķist nekas īpašs, taču tikai iesākumā. Vēl pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados tiltam bija tikai viena sānu mala, kur pieturēties, un tas esot bijis ļoti "jautri". Arī tagad jautrības nav mazāk, jo fotogrāfijās nevar īsti labi fiksēt brāzmaino vēju, kas regulāri pluinī šos krastus. Tā kā cita ceļa uz salu nav, ja pievārēsiet vienu virzienu - nāksies pa šo pašu ceļu doties arī atpakaļ.

Debesu tilts Langkavi, Malaizija

Šis tilts būvēts tikai prieka pēc - tāpēc tas tiek pieskaitīts pasaules dīvainajiem tiltiem. Lai uzbūvētu tiltu 700 metru augstumā, tā konstrukcija un detaļas celtas augšā ar helikopteriem. No 125 metrus garā tilta paveras brīnišķīgas ainavas. Tiltam ir divi paplašinājumi, lai skatu vērotājiem būtu ērtāk baudīt dabas skatus. Lai nokļūtu uz tilta, nāksies celties kalnos ar funikulieri.

Gasi iekārtais tilts, Nepāla

Nepāla, šķiet, būs valsts-rekordiste pēc bīstamo iekārto tiltu skaita uz vienu valsts iedzīvotāju. Šis ir tikai viens no piemēriem. Protams, ka vietējiem iedzīvotājiem šie tilti nešķiet nedz briesmīgi, nedz bīstami. Te pārvietojas gan ģimenes ar maziem bērniem, gan mājlopu ganāmpulki.

Tilti uz Aiguille du Midi, Francija

Lai nokļūtu līdz virsotnei Aiguille du Midi netālu no Šamonī Francijas Alpos, nāksies izmantot funikulieri, bet pēc tam kāpt pa visai stāvām takām un ik pa brīdim šķērsot kādu no šādiem tiltiem pār bezdibeni.

Royal Gorge tilts, ASV

Līdz 2001.gadam šis tilts Kolorado ar augstumu 291 metrs virs zemes bija pats augstākais pasaulē. Šis tituls tiltam nu ir zudis, taču tūristu interese par šo arhitektūras būvi gan nepazūd. Netālu atrodas tematisks parks, ko apmeklē daudz viesu, un gājiens pāri tiltam ir neatņemama pasākuma sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!