Tuvojoties Latvijas simtgadei, fonds 1836 apņēmies realizēt projektu Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!, kura mērķis ir gar Latvijas pierobežu izveidot 1836 kilometru garu tūrisma taku. Šogad projekta īstenošanā tika sperti pirmie lielie soļi, apzinot piemērotākos ceļus takas veidošanai un veicot ekspedīciju apkārt Latvijai, informē fonda pārstāvji.

"Projekta dalībnieki ir Līva Oliņa, Žanete Grende, Agnija Jansone, Haralds Šlegelmilhs, Andžejs Reiters, Jānis Strapcāns un Enriko Plivčs. Ceļu sāksim kopīgi izpētīt un iezīmēt nākamā gada pavasarī," Turismagids.lv pastāstīja projekta pārstāve Laima Šeniņa.

Daļa no ekspedīcijas tika īstenota sadarbībā ar Ford, apbraukājot un izzinot gan tuvākos, gan tālākos Latvijas pierobežas punktus un mūsu zemes kultūrvēsturiskās vērtības, smeļoties iedvesmu no ceļā sastaptajiem sirsnīgajiem un atsaucīgajiem cilvēkiem. Ceļojuma laikā pieredzētais tika iemūžināts arī četru minūšu garā video.

"Mūsu zemes bagātības ir gan mūsu cilvēki, gan skaistā un neskartā daba – atliek vien tos novērtēt. Tāpēc esam patiesi priecīgi, ka varam piedalīties šāda projekta īstenošanā, aicinot mūsu sabiedrību lepoties ar savu valsti, izzināt Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu un veicināt vietējās tūrisma infrastruktūras attīstību," teic Jana Garanča, oficiālā Ford pārstāvja Latvijā, uzņēmuma Inchcape Motors Latvia mārketinga vadītāja.

Latvijas sauszemes robeža ir 1836 kilometrus gara, tāpēc arī par takas nosaukumu izvēlēts tieši skaitlis 1836. Viss maršruts tiks sadalīts simt (100 – kā simtgade) 18,36 kilometru garos posmos, ko veikt, braucot ar automašīnu, divriteni vai staigājot.

Plānots, ka pēc takas izveides to apmeklēs vismaz 50 tūkstoši cilvēku. Tāpat papildus takas izveidei projekta ietvaros iecerēts izveidot tūrisma ceļvedi un īpašu raidījumu ciklu, kā arī prezentēt filmu. Uzzināt aktuālāko informāciju par projekta norisi iespējams 1836 sociālo tīklu lapā Facebook.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!