Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā 15. septembrī tiks dots starts biedrības "HOW MANY ROADS" organizētajai ekspedīcijai "Garākais ceļš uz tālāko vietu", kuras ietvaros trīs tās dalībnieki mēros ceļu līdz Pita salai Jaunzēlandē, kas ir uzskatāma par tālāko apdzīvoto vietu no Rīgas. Ekspedīcijā dosies trīs jaunieši, plānojot pēc iespējas vairāk ceļot, neizmantojot aviotransportu – ar vilcienu, autobusu, velosipēdiem, kuģiem un citiem satiksmes līdzekļiem.

Lai sasniegtu Pita salu, kas atrodas aptuveni 18 tūkstošu kilometru attālumā pa gaisa līniju no Rīgas, ekspedīcijas dalībnieki - Dainis Pudelis, Ivars Brencis un Laura Garā - plāno šķērsot visu Āzijas kontinentu. Ekspedīcijas galamērķi plānots sasniegts 2015. gada otrajā pusē. Ceļojuma galamērķī tiks uzstādīta ceļazīme ar norādi, ka šī ir tālākā apdzīvotā vieta no Latvijas galvaspilsētas Rīgas. Par Pita salas iedzīvotāju dzīvi, šīs vietas dabu un vēsturi tiks veidota dokumentāla filma, kas plašākai publikai varētu tikt demonstrēta 2016. gadā.

Ekspedīcijas gaitā netiks akcentēti ierastie tūrisma galamērķi, bet gan meklētas vēl neredzētas un neparādītas vietas, kurās bieži var atrast vairāk burvības. Par naktsmājām ceļotājiem visbiežāk kalpos līdzi paņemtā telts vai kāda viesmīlīga cilvēka piedāvātā pajumte, tāpat arī maltītes pārsvarā plānots gatavot pašu spēkiem. Ekspedīcijas laikā plānots paviesoties Baltkrievijā, Ukrainā (Krimā), Moldovā, Krievijā, Gruzijā, Armēnijā, Irānā, Pakistānā, Indijā, Šrilankā, Nepālā, Ķīnā, Hongkongā, Taizemē, Laosā, Kambodžā, Vjetnamā, Singapūrā, Indonēzijā, Malaizijā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Maršrutā iespējamas atsevišķas korekcijas, ņemot vērā drošības situāciju attiecīgajā reģionā.

Biedrība "HOW MANY ROADS" ir dibināta 2014.gada pirmajā pusē ar mērķi rīkot pasaules apceļošanas piedzīvojumus, veicinot izpratni par kultūru daudzpusību, kultūrvēsturiskā mantojuma bagātību, dabas un cilvēku skaistumu un unikalitāti; informēt sabiedrību par redzēto un piedzīvoto, gan caur ceļotāju, gan ceļā sastapto acīm; parādīt, ka cilvēcība, savstarpēja cieņa un sapratne ir visu cilvēci vienojošas vērtības, kas ir sastopamas visur. Biedrība plāno aktīvi piesaistīt domubiedrus, kopīgi veidojot platformu, kas apvienotu netradicionāla tūrisma entuziastus un popularizētu šāda veida ceļošanu. Šāda platforma tiks veidota ar mērķi iedvesmot citus līdzīga veida aktivitāšu veikšanai, daloties ar viņiem piedzīvotajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!