Foto: Reuters/Scanpix

Ceļotājiem, kuri Kanādā ieceļo bez vīzas, izmantojot gaisa satiksmi, vai šo valsti plāno šķērsot tranzītā, sākot ar 15.martu pirms brauciena būs jāsaņem elektroniskā ceļošanas autorizācija (Electronic Travel Authorization - eTA), informē Ārlietu ministrijā (ĀM).

Pēc minētā datuma ceļotājiem bez eTA tiks liegta iebraukšana Kanādā, liecina Kanādas valdības informācijas vietnē publiskotās ziņas.

ĀM norāda, ka līdz 15. martam elektroniskā ceļošanas autorizācija ir brīvprātīga.

Pieteikšanās notiek tiešsaistes režīmā, sniedzot informāciju par sevi - tostarp pases datus, ziņas par sodāmību, ieceļošanas atteikumus, ziņas par veselību.

Maksa par eTA ir septiņi Kanādas dolāri (CAD), un maksājumus var veikt ar VISA un Mastercard norēķinu kartēm. eTA ir derīga piecus gadus, izņemot gadījumus, kad pases derīguma termiņš ir īsāks par šo laiku, kā arī gadījumos, ja eTA tiek atcelta, piemēram, par Kanādā izdarītu noziedzīgu nodarījumu vai, ja tiek izsniegta jauna eTA, skaidro ĀM.

Ārkārtas situācijā ĀM aicina nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Kanādā vai ĀM Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni.

Tāpat ministrija stingri iesaka jebkuram, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!