Foto: AFP/Scanpix
Kompānija "DreamWorks" Londonā būvēs tematisko parku, kas būs veltīts mulfilmu varonim Šrekam un viņa biedriem, informē "The Guardian".

Kā Holivudas studijas partneris šajā projektā iesaistīsies Eiropas lielākais izklaides parku operators - "Merlin Entertainments". Tas jau organizē Legoland parku, Tiso kundzes vaska figūru muzeja, Londonas šausmu muzeja un panorāmas rata "Londonas acs" darbību.

Parks, kura nosaukums būs "Shrek's Far Far Away Adventure" tiks izvietots netālu no vēsturiskās County Hall ēkas Temzas dienvidu krastā. Šeit varēs priecāties ne tikai par Šreku un viņa kompāniju. Te būs sastopami personāži arī no citām slavenām multfilmām - "KungFu panda", "Madagaskara", "Kā pieradināt pūķi". Pirmās atrakcijas šeit atvērsies 2015.gada vasarā.

Londonas komplekss kļūs par pirmo no sešiem Šreka tematiskajiem parkiem pasaulē. Pārējie tiks nodoti bērnu rīcībā pakāpeniski līdz 2023.gadam.

2013.gadā "DreamWorks" paziņoja par plāniem atvērt trīs izklaidējošus tematiskos parkus Krievijā. Tie tiks atvērti Sanktpēterburgā, Maskavā un Jekaterinburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!