Foto: Shutterstock

Viņš tevi uzskata par pietiekami vērtīgu, lai pārgulētu, bet ne tik vērtīgu, lai uzņemtos saistības? Šajā rakstā apskatīsim šo "fenomenu": cilvēki bieži vien izvēlas gadījuma rakstura seksu, nevis seksu ar nākotni. Kāpēc tas tā ir?

Seksoloģe Anna Lombardija sociālajos tīklos publicējusi video par šo nosacīti jauno paradigmu, proti, statistikas dati liecina, ka mums kļūst arvien grūtāk un grūtāk uzņemties saistības attiecībās.

To viņa skaidro šādi: "Manuprāt, šī plaisa starp emocionālo un fizisko izpausmi ir izveidojusies tāpēc, ka mēs vēlamies sevi pasargāt emocionālā līmenī. Mēs to darām, aizmirstot, ka emocionālais un fiziskais ir divas lietas, kuras diemžēl nevar nošķirt." Viņa arī min, ka šajā jaunajā, uz individualitāti orientētajā vidē daudzi cilvēki nav gatavi uzņemties saistības un atbildību, ko rada attiecības. Šī iemesla dēļ "viņi meklē veidu, kā turpināt veidot un baudīt attiecības, izvairoties no atbildības".

Vai tas ir labi? Konsultācijas pie psihologa liecina par pretējo. "Arvien vairāk cilvēku nāk un sūdzas par grūtībām izveidot reālas attiecības..." piebilst Lombardija.

Anna Mačina, Oksfordas Universitātes pētniece, tostarp mīlestības un attiecību jomā, skaidro: "Šī paaudze nudien daudzas lietas uzlūko elastīgāk. Ja dzimums un seksualitāte vairs nav bināri, es esmu novērojusi, ka daudzi cilvēki vaicā, vai attiecībām tādām vajadzētu būt. Vai vispār ir nepieciešams iedalīties "brīvs" vai "pārī"?"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!