Foto: PantherMedia/Scanpix
Tuvojas garās brīvdienas, un tā gribas kaut kur izrauties, bet, kur lai atrod labu piedāvājumu? Bieži dzirdēts, ka draugi vai kolēģi aizlidojuši uz fantastiskām vietām par smiekla naudu, bet kā viņiem tas izdevies, nav ne jausmas? Mūsdiuenās internets lidojuma rezervēšanu padarījis ārkārtīgi vienkāršu, tomēr labākos piedāvājumus iespējams atrast, ja zināmi daži knifi.

Konsultē aviobiļešu rezervēšanas interneta veikala “Lidot.lv” direktore Ieva Keiša.

1. Lētās lidojumu dienas

Ja ierasti nedēļu dalām darba dienās un brīvdienās, tad aviokompāniju nedēļa ir citāda. Kopumā ir mazāk populārās dienas, kurās lidojumi ir lētāki. Otrdienas, trešdienas un sestdienas gandrīz vienmēr būs lētākās lidojumu dienas. Savukārt dārgākās biļetes tradicionāli būs nedēļas iecienītākajās lidojumu dienās – piektdienās un svētdienās. Ja iespējams, pievērsiet tam uzmanību – ietaupījums tiešām var būt būtisks!

2. Elastība ir iespēja ietaupīt

Dažkārt nelielas neērtības var ietaupīt lielu naudu. Piemēram, izvēloties lidojumu ar pārsēšanos kādā no lielākajām lidostām (reisu ar savienojumu, piemēram, caur Frankfurti, Helsinkiem, Londonu u.c.), var gūt ievērojamus ietaupījumus. Turklāt šajos gadījumos rodas iespēja paplašināt ceļojuma spektru, apskatot arī tranzīta pilsētu. Dažkārt, izvēloties savienotos reisus, pievienojot vienu vai divas papildu pieturas, ir iespējams ietaupīt pat līdz 50%. Arī divu viena virziena biļešu pirkums var būt finansiāli izdevīgāks par vienu divvirziena ceļazīmi, tāpēc, ja atrodat lētu biļeti, to vērts nopirkt, pat, ja atceļam vēl izdevīgs piedāvājums nav atrasts.

3. Cenu salīdzināšana

Vienmēr svarīgi sākt ar lidojumu cenu salīdzināšanu. Daži ceļotāji uzreiz dodas uz kādas pazīstamas aviokompānijas mājaslapu, lai rezervētu biļeti. Taču šis neesot ceļš, ko izvēlēties, ja vēlaties ietaupīt, skaidro Keiša.


Kā liecina nesen veiktā iedzīvotāju aptauja, sabiedrība izmanto interneta veikalu sniegtās iespējas arvien vairāk, jo tās ļauj salīdzināt pakalpojumu cenas. Tāda pati tendence vērojama attiecībā uz aviobiļešu rezervēšanu. Aviobiļešu cenas var ļoti vienkārši saildzināt specializētās interneta aviobiļešu rezervēšanas mājaslapās (Lidot.lv, skyscanner.com, Google Flights un citās). Šādas online platformas apkopo informāciju par visiem aviokompāniju reisiem un cenām, ļaujot atrast optimālāko variantu.

4. Meklējiet biļeti vienai personai

Ja plānojat ceļojumu divām vai vairākām personām, ieteicami sākt meklēt aviobiļešu cenas vienai personai. Aviosabiedrību rezervēšanas sistēmas pieprasa vienādu cenu, ja tiek iegādātas vairākas biļetes (pieņemot, ka pasažieri vēlēsies sēdvietas blakus, un tādēļ aviobiļetēm jābūt tās pašas cenu kategorijas). Tātad, ja iegādājaties biļetes divām personām un ir pieejama viena biļete par 100 eiro un vairākas par 200 eiro, iespējams ietaupīt 100 eiro. Tādēļ ir vērts pārbaudīt, vai cena vienai un divām personām būtiski neatšķiras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!