Sākotnēji pēc konsultācijām ar Reikjavikas vietējo iemītnieku Jonasu Gudmundssonu šķita, ka tas ir gandrīz neiespējami - atrast bezmaksas nodarbes šai pilsētā. Tomēr pēc ilgstošākas domāšanas (tādas, ka galva kūp), Jonas nācis klajā ar 10 iespējām. Jā, veselām 10, jo, piemēram, 8 vai 9 mums nederēs. Tad ko ir vērts iesākt Reikjavikā? Padomus sniedz īsts vietējais!


Pastaigājies gar jūru roku rokā gar Grótta

Dodies romantiskā pastaigā pa šo īpašo vietu jūras krastā - Grótta. Šī vieta apbur ar sevišķi daiļiem skatiem, īpaši saulrietu. Te ir arī neliela pastaigu taka, kas izgrebta klintīs, un kur saulainās dienās mēdz pulcēties vietējie. Ja jūra ir mierīga, jūs varēsiet saņemt atļauju doties uz bāku un apskatīt to.

Vairāk info - šeit!

Atklāj Reikjavikas māksliniecisko pusi Mākslas muzejā

Reikjavikas Mākslas muzejs ir lielākā mākslas institūcija uz salas, un vietējie iedzīvotāji ar to ir ļoti lepojas. Ieeja par brīvu šeit gan ir tikai līdz 18 gadu vecumam. Pieaugušie var apmeklēt šeit trīs dažādus muzejus ar vienu un to pašu biļeti. Lietainā un drēgnā dienā trīs muzeji lieliski piepildīs jūsu dienu.

Vairāk info - šeit!

Baro putnus Tjörnin ezera krastā

Tjörnin ezers ir ļoti populāra vieta jaunu ģimeņu un gados vecāku cilvēku vidū, jo tas atrodas pilsētas centrā. Cilvēki šeit ierodas atpūsties pie ūdeņiem un barot putnus. Te uzreiz jāpiebilst, ka reizēm putnus barot nav atļauts.  Tāpēc sekojiet zīmēm un norādēm.  Lai šis būtu pasākums, kas neko nemaksā, pavaicājiet tuvējā beķerejā vecu maizi, kuru maiznieks būtu gatavs ziedot putnu vēderiem.

Vairāk info - šeit!

Ķer sauli Nauthólsvík pludmalē - vietējā Copacabana līdziniecē

Šī ir mākslīgi veidota pludmale ar karstajām vannām un karstu ūdeni - tā, iespējams, ir pat labāka nekā īstā pludmale! Šī ir ļoti populāra vieta vietējo vidū un saulainās dienās te var saskrieties visai ievērojams skaits cilvēku. Jebkurā gadījumā - šī būs unikāla pieredze. Viennozīmīgi iesaku iepazīties ar šo vietu. Ja jūtaties īpaši drosmīgs - dodieties peldēties kopā ar vietējiem vietā, kur ūdens ir auksts.

Vairāk info - šeit!

Izbaudi panorāmas skatu uz Reikjaviku no Perlan skatu laukuma

Dodieties uz "Perlan" restorāna skatu laukumu un izbaudiet pilnu panorāmas skatu uz iespaidīgo Reikjavikas apkārtni.  Ēkas arhitektūra ir gana interesanta un oriģināla. Tai blakus ir neliels mākslīgs geizers. Šeit arī atradīsiet Saga muzeju (maksas ieeja), grāmatu un mūzikas tirgu.

Vairāk info - šeit!

Iedraudzējies ar vietējiem Kolaportið krāmu tirgū

Iepazīsties ar vietējo krāmu tirgu un atrodi sev tiešām neparastus suvenīrus (par tiem gan būs jāmaksā). Visinteresantākā ir tirgus pārtikas nodaļa.  Tur var atrast patiešām neparastas delikateses, kā, piemēram, vaļa vai haizivs gaļu. Ja pavaicāsiet eņģeļa balstiņā, varēsiet dabūt gabaliņu nogaršot par brīvu. Šī ir arī brīnišķīga vieta cilvēku vērošanas sporta piekritējiem un visiem tiem, kam patīk drūzma un pagrūstīšanās publiskā vietā.

Vairāk info - šeit!

Esi aktīvs Elliðaárdalur

Šī vieta brīvā dabā ir īsta oāze - te ir upes, ūdenskritumi, mežs, dzied putni, ir daudz dažādu augu. Lieliska vieta jebkādām brīvdabas aktivitātēm vai arī iespēja doties "pilsētas retrītā", faktiski nepametot pilsētu. Iespēja saskrieties šeit ar citu tūristu ir vienāda ar teju nulli. Visticamāk jūsu sabiedrotie būs liels daudzums trušu, kas te cilpo šurpu turpu.

Vairāk info - šeit!

Uzkāp gandrīz pašā pasaules virsotnē - Esjan

Uzkāpšana 914 metrus augstajā Esjana kalnā sniegs jums fizisku treniņu un elpu aizraujošus skatus. Ceļā augšup jūs, iespējams, satiksiet vietējos, kas dodas kalnu pastaigās, nodarbojas ar skriešanu vai pastaigājas ar suņiem.  Apģērbiet atbilstošu ūdensizturīgu apģērbu, jo ceļojums uz "pasaules virsotni" aizņems 1,5 - 2 stundas.

Vairāk info - šeit!

Izglītojieties vietējā kultūrā Þjóðarbókhlaðan

Par spīti tam, ka lāgā neviens no iebraucējiem nespēj izrunāt šo vārdu, Þjóðarbókhlaðan jeb Nacionālā bibliotēka ir obligāto lietu sarakstā tiem, kas vēlas saprast Islandes kultūru. Papildus grāmatām tā piedāvā dažādas bezmakas izstādes un ekspozīcijas ēkas pirmajā stāvā. Kā jebkurā bibliotēkā, šeit jārespektē citi apmeklētāji un jāizslēdz savs mobilais tālrunis.

Vairāk info - šeit.

Dzer krāna ūdeni!

Kaut arī tāpat ir skaidrs, ka krāna ūdens ir par velti, šeit tam ir sevišķa vērtība. Ja citās valstīs tas var beigties bēdīgi, šeit to var droši dzert no krāna - tas ir kristāldzidrs un ļoti veselīgs. Taupi naudu un vidi - aizmirsti par pudeļu ūdeni - vaicā pēc krāna ūdens arī restorānos un kafejnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!