Ar šī gada 1. jūliju Horvātija ir oficiāli kļuvusi par Eiropas savienības dalībvalsti. Tas ir jauns skatiens nākotnē, kas valstij nesīs ievērojamas pārmaiņas. Tieši tādēļ šis, iespējams, ir viens no labākajiem brīžiem Horvātijas apmeklēšanai, kad valsts vēl stāv uz robežšķirtnes starp veco un jauno. "Delfi Ceļojumi" piedāvā 5 iemeslus, kas varētu jūs pārliecināt doties uz Horvātiju.


Dubrovniki

Dubrovniki ir sena pilsēta Horvātijas pašos dienvidos, Adrijas jūras krastā, un tiek saukta arī par "Adrijas pērli". Tās vecpilsēta ir viens no Horvātijas populārākajiem apskates objektiem, kas ir ticis iekļauts arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Šī nenoliedzami ir viena no romantiskākajām vietām ne tikai Horvātijā, bet arī Eiropā. Vecpilsētu ieskauj viduslaikos celti mūri un tās oranžo jumtu mājas ir pilnībā restaurētas. Viduslaikos Dubrovnik piedzīvoja savus ziedu laikus un savā ietekmē sacentās pat ar Venēciju.


Plitvices Nacionālais parks

Plitvice Nacionālais parks ir vieta, kur baudīt vienus no skaistākajiem dabas skatiem Eiropā. Šis ir Horvātijas lielākais un vecākais dabas parks. Tajā apskatāma 16 ezeru sistēma ar neskaitāmiem ūdenskritumiem, turklāt tas viss ir zaļu kalnu un klinšu ieskauts. Arī šis dabas brīnums ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Atkarībā no gadalaika un laikapstākļiem, ezeru ūdeņu toņi var variēt no smaragdzaļiem līdz debesu ziliem.

Hvar sala

Foto: Publicitātes foto

Horvātijai pieder vairāk kā 1000 salu un tieši Hvar sala ir viena no ievērojamākajām. Tā ir valsts garākā sala un arī vieta, kas saņem vislielāko saules daudzumu – vidēji 7 saulainas stundas dienā. Hvar ir ļoti auglīga sala – šeit atrodami olīvkoki, vīnogulāji, augļu dārzi, lavandas lauki, kaktusi un eksotiski ziedi. Salas rietumu krastā apskatāmas arī neparastās formas Pakleni salas. Ar saviem kristāldzidrajiem ūdeņiem šī sala vilina ne tikai vienkāršus atpūtniekus, bet arī burāšanas entuziastus. Hvar sala ir iemantojusi arī slavenību simpātijas.


Rovinj

Foto: Mana mājas lapa

Horvātijas ziemeļrietumu krasta pilsēta Rovinj ir vieta, kurā apvienojas gleznainas piejūras pilsētas ainavas, šarms un nerimstoša kultūras dzīve. Vasaras mēneši šeit ir festivālu, izstāžu un koncertu aktīvākā sezona, kas noslēdzas augusta beigās ar 3 dienu garo Rovinj nakts festivālu, kura kulminācija ir iespaidīga uguņošana krastmalā. Šī pilsēta ir arī aktīva zvejošanas osta, tādēļ ceļotāji var izmantot lielisko iespēju un doties zvejā skaistajos piekrastes ūdeņos. Brīvdienas Rovinj pilsētā var viegli apvienot arī ar izbraucienu uz Venēciju. No pilsētas ostas katru dienu atiet prāmis, kas pēc 2 stundām jūs nogādās gandrīz pašā Venēcijas centrā.


Mljet sala

Mljet ir viena no Horvātijas lielākajām salām, kas atrodas netālu no senās Dubrovnik pilsētas. Šī ir arī starp zaļākajām salām, jo 72% no tās teritorijas klāj meži. Mljet atrodas vien pāris ciematiņi, tādēļ tā ir ideāla vieta, kur atslēgties no visas pasaules. Salas rietumu galā atrodami 2 sālsūdens ezeri un tās piekrastes tā vien aicina doties pārgājienos un atklāt nelielās un noslēgtās pludmales. Mljet piekrastes ūdeņi ir vieni no dzidrākajiem pasaulē un ar neapbruņotu aci ir iespējams redzēt pat 15 metru dziļumā. Šī sala ir īsts atradums nirējiem, jo Mljet ūdeņos atrodami rifi, zemūdens klintis un alas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!