Seula ir Dienvidkorejas galvaspilsēta un tās nosaukums burtiskā tulkojumā arī nozīmē – "galvaspilsēta". Kaut arī šī pilsēta nav latviešu izplatītākais ceļojumu galamērķis, un lielākajai daļai tā saistās tikai ar konfliktiem starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju vai tur notikušajām olimpiskajām spēlēm, uz Seulu ir vērts doties, jo šai pilsētai ir ko piedāvāt!


Gyeonongbokgung pils

Pirmā vieta, kurp Seulas iedzīvotāji ved savus viesus, kad viņi pirmoreiz apmeklē pilsētu, ir Gyeonongbokgung pils. Tās nosaukuma tulkojums ir pils, kas ir svētīta no debesīm. Kopumā Seulā ir piecas pilis, bet Gyeongbokgung ir visievērojamākā no visām, tādēļ noteikti ir vērts to apskatīt.


Budas dzimšanas dienas festivāls

Uz Seulu noteikti jādodas vēlā pavasarī, lai apmeklētu kādu no daudzajiem ielu festivāliem, kas veltīti Budas dzimšanas dienai.

Korejas Nacionālais muzejs

Seulā atrodas Korejas Nacionālais muzejs. Tas ir lielākais valstī un ietver plašu ekspozīciju, sākot no sendienām līdz pat mūsu laikiem.

Han upe

Labākā vieta, kur Seulā pavadīt laiku brīvā dabā, ir Han upe, kur var iznomāt velosipēdus un doties garos izbraucienos gar upi, baudot skaisto ainavu.


Laternu festivāls

Ja gribas redzēt īstus svētkus, jādodas uz Lotosa Laternu festivālu, kura laikā tiek svinēta Budas dzimšanas diena. Festivālā jūs sastapsiet mūkus, bundziniekus, dejotājus un dziesminiekus.

Gangnam rajons

Uz Seulu jādodas, lai uzzinātu, par ko Psy dzied savās dziesmās. Piemēram, varēsiet apmeklēt Gangnam rajonu, kas ir viena no visvairāk pārtikušajām pilsētas daļām ar augstas klases bāriem un restorāniem.


Namdaemun tirgus

Lai redzētu īstu tirgu, jādodas uz Namdaemun tirgu, kas darbojas visu cauru diennakti.


Gastronomiskās baudas

Seulā ir vērts iepazīt tās virtuves noslēpumus, piemēram, nobaudīt samgyeopsal (cūkgaļas ēdienu) un soju (destilētu rīsu dzērienu), kas ir slaveni visā Korejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!