Kanāli, divriteņi, dzirnavas, viduslaiki un bezgalīgs šarms – tā ir Beļģijas ziemeļu pilsēta Brige, kas neapšaubāmi ietilpst kategorijā "jāredz vismaz reizi mūžā". Lūk, 8 iemesli, kāpēc būtu jādodas uz Brigi.

Kanāli


Ne velti Brigi mēdz dēvēt par Beļģijas vai ziemeļu Venēciju. Kanāli šajā pilsētā tika izveidoti jau pirms daudziem gadsimtiem, un tika izmantoti preču pārvadāšanai un tirdzniecībai. Mūsdienās Briges kanālos notiek izbraucieni vairs tikai ar tūristu laivām, kas ir lielisks veids kā iepazīt šo skaisto pilsētu.

Arhitektūra


Brigē gandrīz neskarta ir saglabājusies tās viduslaiku vecpilsēta, kas izskatās gluži kā no pasaku grāmatas izņemta. Tā ir iekļauta arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā un ir absolūtu apburoša. Brigē noteikti jāapskata arī Belfry tornis, Burg centrālais laukums, tirgus laukums, pilsētas rātsnams, Sv. Salvatora katedrāle, Svētās asins bazilika, kā arī Onze Lieve Vrouwekerk jeb Mūsu Lēdijas baznīca. Vizuālo baudu šajā pilsētā netrūkst.

Muzeji

Divriteņi


Amsterdamas un Kopenhāgenas divriteņu stihiju var izbaudīt arī mazākajā un daudz pārskatāmākajā Brigē. Noīrējiet divriteni un dodieties braucienā pa šaurajām ieliņām, kanālu malām un akmens tiltiņiem. Romantika un šarms ir garantēti! Turklāt divritenis sniedz daudz lielāku brīvību un iespēju pie reizes apskatīt arī Briges piepilsētas rajonus un to ciematus.

Saldumi

Foto: Publicitātes foto

Beļģu alus

Foto: Shutterstock

Ja Francijā dzīve nav iedomājama bez vīna, tad Beļģijā – bez alus. Brigē netrūkst iespēju iegrimt vietējā alus izpētē. Varat izmēģināt bārus Comptoir des Arts, De Kelk, Staminee de Garre, 2Be,'t Brugse Beertje vai café Vlissinghe, kas ir pilsētas vecākais bārs un ir atvērts jau no 16. gadsimta. Pašā pilsētas centrā var apmeklēt arī De Halve Maan – pēdējo atlikušo alus darītava vēsturiskajā centrā.

Vējdzirnavas


Beļģijas ainavas nav iedomājamas bez vējdzirnavu siluetiem pie horizonta. Brigē ir saglabājušās 4 oriģinālās vējdzirnavas, kas tikušas celtas 18. gadsimtā. Visas 4, to skaitā arī pilsētas slavenākās vējdzirnavas Sint Janshuismolen, atradīsiet uz Kruisvest ceļa, tieši kanāla malā.

Frī kartupeļi

Foto: Publicitātes foto

Beļģija ir frī kartupeļu dzimtene, tādēļ aizmirstiet par McDonald's un izbaudiet īsto mantu. Šo kārumu var atrast daudzās vietās visā pilsētā, tomēr vienus no labākajiem baudīsiet Chez Vincent, kur gatavo autentiskus beļģu frī kartupeļus. Nekādu saldētu brīnumu un vecas cepamās eļļas!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!